Ce problemă i-a ridicat Victor Ponta lui Klaus Iohannis la consultările de la Cotroceni

Premierul Victor Ponta a declarat luni, după consultările avute cu președintele Klaus Iohannis, că a ridicat problema revizuirii Constituției și a solicitat sprijinul șefului statului, precizând că a făcut acest lucru în condițiile în care, pe subiectul menționat, "PNL nu are nicio poziție".

20 apr. 2015, 08:40
Ce problemă i-a ridicat Victor Ponta lui Klaus Iohannis la consultările de la Cotroceni

Klaus Iohannis are, luni, cea de-a treia rundă de consultări cu partidele. 

„Am ridicat o problemă președintelui și i-am solicitat sprijinul măcar pentru a ne clarifica. Faptul că la pachet cu modificarea legilor electorale era în discuție o revizuire a Constituției. Din păcate, colegii de la PNL nu au nicio poziție în acest moment, nu au luat o decizie politică dacă mai susțin sau nu acest lucru și e important să știm dacă mai putem să facem în acest an revizuirea Constituției sau dacă e un proiect pe care PNL nu-l mai consideră de actualitate. Din punctul nostru de vedere, ar fi o mare greșeală, pentru că e nevoie de modificări constituționale”, a spus Ponta, la Palatul Cotroceni.

CITEŞTE ŞI CONSULTĂRI la Cotroceni. Klaus Iohannis discută cu partidele. REPLICA lui Ponta cu trimitere la Băsescu VIDEO

El a afirmat că în ceea ce privește revizuirea Constituției s-a ajuns într-o fază „foarte avansată”, având în vedere că există deja poziția oficială atât a Comisiei de la Veneția, cât și a Curții Constituționale a Românei și mai trebuie făcut „pasul următor”.

„Să rămână textele considerate acceptabile de către Comisia de la Veneția și Curtea Constituțională și să trecem prin cele două Camere și după aceea prin referendum”, a explicat premierul în ce ar consta faza următoare în procesul de revizuire.


Sfântul Andrei
Sfântul Andrei