Ce probleme are MAŞINA TA în funcţie de culoarea fumului de EŞAPAMENT

Cea mai facilă şi sigură metodă de identificare a problemelor cu care se confruntă maşina noastră rămâne diagnoza auto, însă nu strică nici să deţinem câteva cunoştinţe de bază care să ne ajute să sesizăm cât mai devreme atunci când este cazul să ducem maşina la mecanic şi cum să procedăm pentru ca daunele să fie cât mai reduse.

04 feb. 2019, 16:48
Ce probleme are MAŞINA TA în funcţie de culoarea fumului de EŞAPAMENT

Fumul de eşapament este, prin culoarea sa, un indicator clar al unora dintre cele mai serioase probleme în domeniul mecanicii auto. De cele mai multe ori însă, ajungem să îl ignorăm, şi astfel ajungem cu maşina în service doar atunci când este prea târziu.

Cum porneşte o maşină la -30 grade celsius, după ce a stat o săptămână în frig VIDEO

Fumul negru indică faptul că în combustibil se află impurităţi, de aceea ar fi bine să verificăm filtrul de aer. O altă cauză ar putea fi bujiile, mai ales la maşinile pe benzină. Dacă avem un motor diesel, nu strică să aruncăm un ochi şi la pompa de injecţie şi injectoare. Toate aceste probleme, observate la timp, pot fi remediate cu uşurinţă în cel mai apropiat service.

CINCI PROBLEME de maşină cu care te vei confrunta IARNA. Uite la ce trebuie să fii ATENT

Fumul de culoare albastră semnalizează consumul ridicat de ulei, lucru pe care îl putem verifica noi înşine consultând joja de ulei. Dacă se confirmă nivelul scăzut, cel mai probabil avem o problemă cu segmenţii sau motorul este uzat.

Cum să conduci în siguranţă pe timp de iarnă. Sfaturi de la profesionişti

Tot celui mai apropiat service trebuie să ne adresăm şi dacă fumul emanat de eşapament, cu motorul cald, este alb. Acest aspect poate fi legat de probleme ale vasului de expansiune sau de cedarea garniturii de chiulasă, ceea ce înseamnă că ar trebui să ne gândim de două ori înainte de a mai porni motorul, deoarece îi putem provoca daune ireversibile.