Ce probleme de sănătate ascund ameţelile

Oricine a avut cel puțin un episod de amețeală. Vezi din ce cauză apare și ce trebuie să faci pentru a nu se repeta!

28 nov. 2017, 06:40
Ce probleme de sănătate ascund ameţelile

Amețeala poate fi explicată ca fiind acel episod neplăcut de instabilitate, când simți cum se rotesc toate obiectele din jurul tău, simți că te clatini și uneori chiar cazi.

Însă în realitate, amețeala este doar un factor vag ce vine la pachet adesea și cu alte simptome precum greața, senzația de vomă, o anxietate neexplicată și leșinul.

Analizând simptomele aferente se poate pune un diagnostic de boală, deși amețeala în sine nu reprezintă o afecțiune. Există mai multe tipuri de amețeli:
Vertijul, o problemă de echilibru

Putem vorbi despre un vertij în momentul în care apare sentimentul de mișcare, mai ales în momentele de repaos. Tot ce este în jurul tău se mișcă, iar acest simptom poate adesea semnala o problemă la nivelul urechii interne, fiind afectat sistemul de echilibru al organismului. Specialiștii afirmă că aproximativ jumătate dintre pacienții care merg la medicul specialist acuzând senzația de amețeală frecventă se confruntă cu vertij.

De asemenea, dezechilibrul este tot un simptom ce vine la pachet cu senzația de amețeală, în acest caz te poți confrunta cu senzația lipsei de echilibru, fiind posibilă chiar căderea.

Află mai multe despre ce se ascunde în spatele amețelilor pe clicksanatate.ro.