Ce produs românesc i-a dat pe spate pe americani. Nu o să îți vină să crezi cât de popular este alimentul care se găsește pe toate drumurile la noi în țară

Un produs 100% românesc și-a făcut loc pe rafturile spermarket-urilor din America. Este vorba despre salamul de Sibiu, care a reusit să cucerească inimile oamenilor de pretutindeni.

02 apr. 2024, 15:31
Ce produs românesc i-a dat pe spate pe americani. Nu o să îți vină să crezi cât de popular este alimentul care se găsește pe toate drumurile la noi în țară
Ce produs românesc i-a dat pe spate pe americani. Nu o să îți vină să crezi cât de popular este alimentul care se găsește pe toate drumurile la noi în țară

Un produs de proveniență românească a atras atenția americanilor și a reușit să își facă loc pe rafturile supermarketurilor din Statele Unite ale Americii. Este vorba despre Salamul de Sibiu Agricola IGP. Această realizare semnificativă marchează un moment de exrem de important în industria alimentară românească, reprezentând primul produs alimentar de origine animală din România exportat în SUA.

Citește și: Cârnatul de Pleșcoi s-a franțuzit de Ziua Păcălelilor. Mesajul transmis de Ambasada Franței în România: „Un nou produs de înaltă calitate, cârnatul de Plechequoi”

Odată cu începutul acestei săptămâni, consumatorii americani au privilegiul să savureze autenticitatea Salamului de Sibiu, produs care a fost întâmpinat cu entuziasm și recunoscut pentru calitatea sa deosebită. Cu peste două decenii de experiență în producția de mezeluri de înaltă calitate, Grupul Agricola a reușit să introducă acest produs emblematic al României pe piața americană.

Reprezentanții Grupului Agricola sunt extrem de încântați de succesul obținut și de faptul că Salamul de Sibiu a fost primul produs românesc de origine animală exportat în SUA. Ei recunosc că acest pas important a fost posibil datorită ambiției și efortului depus de echipa lor, care s-a concentrat asupra calității și excelenței.

„Acesta este un rezultat de palmares. Primul nu poate fi decât unul! În acest caz, Salamul de Sibiu Agricola, recunoscut la nivel european, a devenit un ambasador autentic pentru piaţa SUA”, a spus Cristian Călin, manager de comunicare la Grup Agricola, potrivit bacau.net.

Procesul de export către SUA nu a fost unul simplu, însă a meritat efortul și așteptarea. Începând din 2014, Grupul Agricola a depus eforturi pentru a accesa piața americană, iar în 2021, a primit vizita Departamentului de Agricultură care a verificat respectarea tuturor normelor de siguranță alimentară.

Astfel, Salamul de Sibiu Agricola IGP a trecut cu brio toate controalele și este acum disponibil în magazinele din Statele Unite ale Americii, oferind americanilor o experiență autentic românească și consolidând prestigiul gastronomic al României la nivel internațional.

„Ne-am aliniat în integralitate la toate condițiile impuse pentru obținerea certificării de export SUA. Evident, cu eforturile și costurile aferente”, a afirmat Angelica Șmil, director general Salbac SA.

Citește și: Pentru ce produs de import dau oamenii un preț triplu în magazine, în timp ce alimentele românești se usucă pe tarabe