Ce profit îți aduce o spălătorie auto self-service. Poți primi bani pentru o astfel de investiție, din fonduri europene nerambursabile

O spălătorie auto self-service este o investiție perfectă pentru un antreprenor la început de drum, imiplcarea administratorilor fiind una redusă.

16 ian. 2023, 12:50
Ce profit îți aduce o spălătorie auto self-service. Poți primi bani pentru o astfel de investiție, din fonduri europene nerambursabile
Cum să deschizi o spălătorie auto self-service

Tot mai mulți români își doresc să își creeze propria afacere care să le aducă venituri mai mari. Cei care au deja economii caută idei de business în care să investească. Una dintre afacerile care nu are nevoie de o foarte mare implicare a administratorului pentru desfășurarea activității poate fi o spălătorie auto self-service.

Autovit a publicat toate informațiile pe care trebuiue să le cunoască cei interesați de o astfel de investiție. În primul rând, trebuie să foe aleasă forma de organizare a afacerii (SRL, SRL-D, SA, PFA, etc) și înregistrarea la Oficiul Național al Registrului Comerțului.

Autorizații necesare pentru o spălătorie auto self-service

Pentru construcția spălătoriei sunt necesare mai multe autorizații. Prima este cea de construcție și se obține de la primărie. Aceasta trebuie să fie amplasată la cel puțin 15 metri de geamurilr locuințelor din împrejurimi.

Citește și: Austria, creștere record a veniturilor. Cu cât s-au mărit salariile în ianuarie 2023

Tot de la primărie trebuie obținutp o autorizație de funcționare a afacerii și prevede un act administrativ eliberat de primar. Autorizația de mediu se obține de la Agenția Națională pentru Protecția Mediului . De la Administrația Națională „Apele Române” se obține autorizația de gospodărire a apelor pentru racordarea la propria sursă de apă, epurare și deversare.

De la Inspectoratul pentru Situații de Urgență din județ este necesară autorizația de securitate. Dacă spălătoria este prevăzută cu camere video de supraveghere, trebuie anunțată Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucării Datelor cu Caracter Personal.

Avantahe spălătorie auto self-service

  • investiția nu este una foarte mare, iar randamentul obținut  poate fi unul avantajos;
  • poate funcționa non-stop;
  • funcționează numai cu plata înainte, clienții fiind obligați să cumperer jetoane pentru a putea folosi acest serviciu.

Cu cât capacitatea spălătoriei este mai mare, cu atât randamentul investiției va fi unul mai bun, deoarece va putea servi mai mulți clienți și va genera încasări mai mări.

Citește și: Angajări pentru românii cu 10 clase. Se dă bonus de prezenţă de 200 RON şi tichete de masă de 500 de lei

Care sunt cheltuielile pentru o astfel de investiție cu 4 piste de spălare

  • înființare firmă – 500 de euro;
  • identificare teren/ comisioane agenție – 1.500 euro;
  • proiectare/ avizare – 1.000 de euro;
  • utilități și alte cheltuieli – 2.000 de euro;
  • total cheltuieli de bază – 5.000 de euro;

Costuri amenajare pentru patru piste

  • amenajare spațiu și pregătire platformă 15.000 de euro;
  • echipament spălătorie self-service 40.000 de euro;
  • accesorii și opționale spălătorie 10.000 de euro;
  • total costuri: 65.000 de euro;
  • total costuri deschidere spălătorie auto self-service: 70.000 de euro.