CE propune prelungirea cu zece ani a suspendării costurilor de „roaming” între statele membre UE

Comisia Europeană (CE) propune o prelungirea cu zece ani a suspendării costurilor cu ”roaming”-ul între statele membre UE, o măsură care urma să expire la sfârşitul lui 2022. De asemenea, CE vrea ca providerul să garanteze faptul că "consumatorii vor beneficia de aceeaşi calitate şi viteză a conexiunii la reţeaua telefoniei mobile în străinătate ca acasă, atunci când sunt disponibile reţele echivalente”.

24 feb. 2021, 16:41
CE propune prelungirea cu zece ani a suspendării costurilor de „roaming” între statele membre UE

33% dintre europeni consideră că viteza Internetului pe mobil este inferioară celei din ţara lor de origine atunci când se află în străinătate şi folosesc roaming, potrivit Comisiei Europene.

Suprimarea cheltuielilor cu ”roaming”-ul – una dintre reformele cele mai concrete din ultimii ani în favoarea consumatorilor europeni – permite din iunie 2017 europenilor, pe o perioadă iniţială de cinci ani, să folosească tarifele mobile naţionale în întreaga Uniune fără suprataxă, potrivit news.ro.

Citeşte şi: Noi condiţii de călătorie, studii, muncă şi afaceri, în relația cu Marea Britanie. Tot ce trebui să știe românii care vor să meargă în Regatul Unit

Potrivit CE, folosirea datelor mobile a crescut de 17 ori în vara lui 2019, faţă de vara lui 2016, înainte de suprimarea acestor costuri.

Această măsură constituie ”o piatră de temelie a pieţei unice, dovedită”, spune comisarul european de resort Thierry Breton, citat în comunicat.

Citeşte şi: Contractele de telefonie, internet şi alte utilităţi vor fi încheiate doar în lei. Legea care protejează românii de fluctuaţiile euro


loading...