Ce rentă viageră încasează de la stat Francis Vaştag. De ce ia fostul preşedinte al FRB mai mult decât Doroftei

Francisc Vaștag (55 de ani), primul boxer român care a câștigat medalia de aur la Campionatele Mondiale, la categoria sa, are o rentă viageră de invidiat.

20 dec. 2023, 11:12
Ce rentă viageră încasează de la stat Francis Vaştag. De ce ia fostul preşedinte al FRB mai mult decât Doroftei

Fost preşedinte al Federaţiei Române de Box şi considerat de specialiști cel mai bun boxer amator român, Francisc Vaştag este plătit regește de statul român pentru performanțele reușite în box.

Dacă Leonard Doroftei încasează suma de 9.232 de lei de la statul român, Francisc Vaștag este mult mai bine plătit, acesta primind 11.479 de lei pe lună, cu 2.247 de lei mai mult decât „Moşul”.

Francisc Vaștag și-a început cariera în box la CSM Reșița, după ce a fost descoperit de Vasile Bala. Acesta a boxat sub culorile cluburilor Metalul Bocșa, Dinamo București, „Selena” Bacău și Freedom Star Farul Constanța, iar pe parcursul carierei a obținut de cinci ori titlul de campion național la categoria 71 de kilograme, în anii 1989, 1990, 1991, 1992 și 1993.

Francisc Vaștag a concurat la trei ediții ale Jocurilor Olimpice, la Seul 1988, Barcelona 1992 și Atlanta 1996, iar în 1992 a ajuns chiar în sferturile de finală.

În 2000, Francisc Vaștag a fost numit antrenor al lotului național de box, unde a stat până la finalul anului 2002, după care  în 2005 a fost readus ca antrenor coordonator. A rezistat până în 2006, după care și-a dat demisia. Totodată, Vaștag a fost vicepreședinte al Federației Române de Box.

Citeşte şi: Presa din Franţa vorbeşte despre „clanul Mouratoglou” după interviul acordat de Simona Halep: „Pare din ce în ce mai clar că ea nu a fost responsabilă de nimic”

În 2000, Francisc Vaștag a primit titlul de Maestru Emerit al Sportului și i-a fost decernat Ordinul Național „Serviciul Credincios” în Grad de Cavaler.

Leonard Doroftei (53 de ani), fostul mare boxer român care a ales să se stabilească în Canada, încasează suma de 9.232 de lei, lunar, de la statul român.

Fostul mare sportiv care este poreclit „Moșul” este remunerat cu suma de 9.232 de lei pentru performanțele reușite pe parcursul carierei sale.

Acesta a cucerit titlul de campion mondial la categoria ușoară a versiunii WBA pe 5 ianuarie 2002, după ce l-a învins la puncte pe argentinianul Raul Horacio Balbi.

Totuşi, statul român nu premiază rezultatele de la profesionism, astfel că Vaştag, care are trei titluri mondiale la amatori, încasează mai mult decât Doroftei, care are doar două medalii de bronz la Jocurile Olimpice.

Citeşte şi: Cu ce echipă de fotbal ţine Alexandra Căpitănescu, Vocea României 2023. „E viaţa mea!” VIDEO