Ce riscă Daniel Niculae, în baza legii Dumitru Dragomir. Preşedintele de la Rapid are dosar penal, iar acuzaţiile sunt foarte grave! Ce spune Dan Şucu

Daniel Niculae a fost ridicat de "mascaţi" și dus la audieri, fiind suspect într-un amplu dosar la nivel național instrumentat de procurorii DIICOT, privind introducerea materialelor pirotehnice în stadioane şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

14 mart. 2024, 18:29
Ce riscă Daniel Niculae, în baza legii Dumitru Dragomir. Preşedintele de la Rapid are dosar penal, iar acuzaţiile sunt foarte grave! Ce spune Dan Şucu
Ce riscă Daniel Niculae, în baza legii Dumitru Dragomir. Preşedintele de la Rapid are dosar penal, iar acuzaţiile sunt foarte grave! Ce spune Dan Şucu

Ce riscă Daniel Niculae, în baza legii Dumitru Dragomir. Potrivit Legii 4/2008, implementată la propunerea lui Dumitru Dragomir, fostul președinte LPF, Daniel Niculae riscă interzicerea pe stadion, dacă va fi găsit vinovat. Asta în plan sportiv, pentru că, penal, acesta poate primi închisoare de la 2 ani la 5 ani!

Articolul 35 al legii 4/2008, care se referă strict la folosirea materialelor pirotehnice, prevede:

  • (1) Confecţionarea, deţinerea, încercarea de a introduce, introducerea, folosirea sau orice altă operaţiune fără drept cu produse incendiare, materii explozive, inclusiv articole pirotehnice, indiferent de categorie, în incinta arenei sportive, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 ani la 5 ani;
  • (2) În cazul prevăzut la alin. (1) se dispune faţă de învinuit ori inculpat măsura de siguranţă a interzicerii accesului la. Competiţiile sau jocurile sportive pe o perioadă de la un an la 3 ani.

În acest context, reacția lui Dumitru Dragomir, fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, este una de surpriză și îngrijorare. Acesta condamnă utilizarea materialelor pirotehnice pe stadioanele de fotbal și consideră că este un act de nesăbuință să apelezi la acestea pentru a crea un spectacol. Fostul şef al LPF își exprimă îndoiala cu privire la implicarea lui Daniel Niculae în astfel de activități și își exprimă părerea că oficialul din Giuleşti nu ar fi fost implicat în astfel de fapte. Cu toate acestea, el speculează că Daniel Niculae ar fi putut fi motivat să ofere galeriei un spectacol deosebit.

„Eu am fost împotriva pocnitorilor și fumigenelor. În Anglia și Germania sunt interzise total pe stadioane, înțeleg că recent și în Italia s-a întâmplat asta. Numai niște descreierați consideră că e un spectacol să dai pocnitori. Despre Daniel Niculae am o impresie bună, e un copil bun. Nu cred că se preta la prostii din astea, să ajute galeria să bage lucruri în stadion. Dar mai știi?! Poate voia să mulțumescă galeria cu un spectacol deosebit, s-ar putea să fi vrut asta. Dar nu-l iei cu mascații de acasă pentru așa ceva”, a spus Dumitru Dragomir pentru iamsport.ro.

Citeşte şi: Victor Ciutacu: „Iar nu-i lasă pe rapidiști statul paralel să ia campionatul. Și nici pe tehnocratului mobilei chinezești să candideze la orice”

Întrebat dacă ia în calcul suspendarea lui Daniel Niculae din funcția de președinte al clubului, acționarul majoritar Dan Șucu a lăsat de înțeles că nu se pune problema de așa ceva: „Pe baza a ceea ce știm în clipa de față – așteptăm să vedem toate lucrurile – nu cred că e cazul. Nu am văzut până acum pe cineva mai implicat în tot ce are legătură cu Rapid decât Nico. Am vorbit cu Nico, mi-a explicat despre ce este vorba. Nu am în clipa de față ceva anume pe care să pot pune mâna că este în afara legii”.