Ce riscă Simona Halep după ce şi-a anunțat revenirea în plină suspendare pentru dopaj. Anunţul Federaţiei Internaţionale de Tenis

Simona Halep va participa la Sports Festival, turneul demonstrativ care are loc la Cluj-Napoca pe 15 iunie, unde va juca tenis alături de Andrei Pavel și de alte două nume legendare ale sportului, Andre Agassi și Steffi Graf.

20 ian. 2024, 12:12
Ce riscă Simona Halep după ce şi-a anunțat revenirea în plină suspendare pentru dopaj. Anunţul Federaţiei Internaţionale de Tenis
Ce riscă Simona Halep după ce şi-a anunțat revenirea în plină suspendare pentru dopaj. Anunţul Federaţiei Internaţionale de Tenis

Ce riscă Simona Halep după ce şi-a anunțat revenirea în plină suspendare pentru dopaj. Până atunci, mai precis în perioada 7-9 februarie, Simona Halep va fi audiată la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, în speranța ca pedeapsa de patru ani de suspendare pentru dopaj îi va fi redusă. Practic, Simona Halep va reveni pe terenul de tenis fără acordul ITF, care nu poate însă să împiedice participarea româncei la asemenea evenimente.

„Evenimentele demonstrative nu sunt evenimente acoperite de Programul anti-doping de tenis, așa că sportivii suspendați pentru dopaj pot participa”, au anunțat cei de la ITF atunci când Maria Șarapova a fost în aceeași situație, conform DigiSport.

Citeşte şi: CTP, oripilat de ultima decizie a lui Rafael Nadal. „Nici să nu-l văd la faţă! Murea de foame? Cum să facă așa ceva?”

Pe de altă parte, Dragoș Suciu, jurnalist specializat pe tenis, consideră că verdictul de la TAS nu se va lăsa așteptat la fel de mult precum decizia de la Sport Resolution. Acesta crede, însă, că sportiva va avea nevoie de o perioadă îndelungată pentru a reveni la un nivel bun și a ținut să sublinieze Simonei Halep pentru tenisul românesc.

„7-9 februarie sunt audierile și ar trebui să vină ceva mai repede rezultatul decât în cazul primei instanței. Să sperăm că da pentru că în măsura în care află și Simona mai repede rezultatele, poate să își pregătească ciclul de antrenament.
Ca să revii la un nivel cât de cât bun s-ar putea să dureze ceva. Te uiți la Svitolina, te uiți la Wozniacki, te uiți la alte jucătoare, care au absentat din alte motive, nu poți să vii să… Apropo, e primul Australian Open din 2007 încoace în care nu avem nicio jucătoare calificată în turul doi.

Au trecut 17 ani, asta apropo de ce vine din urmă. Nu prea vine nimic din urmă. Dacă te uiți pe cine ai avut pe tablou, ok, Jaqueline Cristian, o jucătoare din generația nouă, deși are și ea 25 de ani. În rest, Sorana face 34, Ana Bogdan face 32. Ai avut trei jucătoare pe tablou, e un număr mic. Irina Begu a lipsit din cauza unei accidentări, dar și ea face 34.

O aștepți pe Simona să facă cu atât mai mult în condițiile astea. Nu știu dacă vom mai fi obișnuiți să ne uităm la Grand Slam-uri în săptămâna a doua atât de constant și cu același sentiment patriotic cu care ne-am uitat ani de zile datorită tuturor jucătoarelor, dar cu precădere datorită Simonei Halep. Simona a fost vârful generației”, a spus Dragoș Suciu.