Ce s-a întâmplat cu elevii din Şcoala Vedetelor. Vezi cum s-au schimbat în 18 ani

"Şcoala Vedetelor", proiectul de suflet al lui Titus Munteanu, una dintre cele mai apreciate emisiuni ale anilor '90, a generat unele dintre cele mai apreciate talente în showbizul românesc. Dintre toţi cei care s-au perindat pe la emisiune, există câţiva artişti şi nume în TV care şi-au prelungit succesul până azi.

18 dec. 2013, 16:03

TITUS MUNTEANU a murit, dar în urma lui rămân multe producţii de televiziune. În noaptea Revelionului 1995, Televiziunea Română lansa Şcoala Vedetelor, un show în care mai mulţi tineri talentaţi încercau să înveţe cum să fie staruri. Printre ei s-au numărat Călin Goia, Adrian Despot, Călin Geambaşu, Nadine, Kitty Cepraga şi Lavinia Şandru.

Călin Goia a fost una dintre cele mai apreciate apariţii la „Şcoala Vedetelor” şi ca dovadă a acestui lucru stă faptul că în ziua de azi este solistul uneia dintre cele mai apreciate formaţii din România, Voltaj.

În 1998, după promovarea de la „Şcoala Vedetelor”, Călin a devenit solist la Voltaj şi doar la un an după aceea trupa a câştigat trofeul „Microfonul de aur” pentru cel mai bun album rock.

De atunci, Călin Goia şi Voltaj sunt în continuă ascensiune.

Lavinia Şandru

Lavinia Şandru este cunoscută publicului larg datorită activităţii sale politice, pe care a decis, însă, să şi-o încheie în noiembrie 2012, după un scandal cu preşedintele UNPR Gabriel Oprea. Puţini ştiu, însă, că ea a apărut pe micul ecran cu mult înainte de a intra în politică, participând la Şcoala Vedetelor.

Lavinia Şandru s-a numărat, în 1995, printre participanţii de la Şcoala Vedetelor, show TV produs de TVR, sub bagheta lui Titus Munteanu.

La acea vreme, showbiz-ul românesc era la început de drum şi la fel şi Lavinia Şandru, care, fiind studentă în anul doi la Teatru, a decis să-şi încerce norocul alături de ceilalţi tineri aflaţi în căutarea succesului.

Adrian Despot

Adrian Desopt s-a făcut remarcat aproape imediat la „Şcoala Vedetelor”. Vocea lui puternică şi influenţele rock ale melodiilor pe care le cânta aducându-i renume în acea perioadă în care muzica rock era foarte consumată în România.

La sfârşitului anului 1996, Adi Despot a devenit solist al faimoasei trupe „Viţa de Vie”, fondată de către Sorin Tănase și Sorin Dănescu. Trupa semnează un contract cu Zone Records, și apare pe piață primul album, „Rahova”. Avându-l pe Adrian Despot ca solist, trupa a lansat albumele RAHOVA (1997), FENOMENTAL (1999), EXXTRA (2001), DOI (2002, EGON (2007), FETISH (2010), obținând Premiul pentru debut (1998 – Rahova), Premiul pentru cea mai bună trupă rock și cea mai bună piesă rock (2000-Fenomental/Basul si cu toba mare) și Premiul pentru cel mai bun album de rock alternativ (2001-Exxtra).

Tot în 2001, el a colaborat cu Paraziţii, la melodia „Shoot Yourself”.

Călin Geambaşu

Călin Geambaşu a făcut primii paşi în cariera de muzician şi compozitor la «Şcoala Vedetelor» unde s-a remarcat ca un adevărat profesionist în muzică. S-a ridicat repede şi alături de regretata Mălina Olinescu, colegă de-a sa de la Şcoala Vedetelor, care a decedat pe data de 12 decembrie 2011, a obţinut în 1996 premiul al III-lea la Festivalul Naţional de Muzică Românească „Mamaia”, la secţiunea „interpretare”.

După aceea Geambaşu a activat o perioadă în trupa „No Coment” ca apoi să renunţe la proiect şi să plece în Germania unde a colaborat cu formaţia tatălui său, Petre Geambaşu.

În prezent, Călin Geambaşu este implicat în multe proiecte muzicale de succes.

Nadine

Nadine s-a născut în București, tatăl său fiind de origine africană, iar mama româncă. În iunie 20111 s-a căsătorit cu omul de afaceri Dragoș Apostolescu cu care are un fiu născut în anul 2010.

Nadine avut şi ea una dintre cele mai apreciate apariţii la Şcoala Vedetelor de unde a debutat într-o carieră de invidiat. Nadine a debutat în 1995 la TVR cu „Şcoala Vedetelor” avându-l ca mentor pe Titus Munteanu.

Potrivit click.ro, din 1998, a realizat emisiunile „Banc Show”, „Trăieşte vara cu Nadine”, „Nadine Show”, „Sex cu Nadine”. În muzică s-a remarcat cu mai multe albume solo, precum „Unde eşti”, „Fericirea ta”, „Prima iubire”.

Totodată, a avut apariţii şi într-o serie de filme, precum „After” (2011), „Gunheavy” (2008), „Oblivion 2: Blacklash” (1996), „Oblivion” (1994).

Kitty Cepraga

Kitty Cepraga avea 14 ani când a început Şcoala Vedetelor şi participarea la acest program de televiziune i-a deschis apetitul pentru lumina reflectoarelor, iar după ce a terminat liceul ea a urmat cursurile unei facultăţi de teatru.

Kitty Cepraga a preferat, însă, să-şi construiască o carieră în Italia, unde a primit numeroase roluri în filme şi seriale, dar a bifat şi câteva piese de teatru.

Fost model şi VJ la postul MTV România, Kitty a decis să se şi aşeze la casa ei în 2011, când avea 31 de ani.