Ce s-a întâmplat cu „Dirijorul în alb” şi jandarmeriţa bătută la un an de la protestul din 10 august

"Dirijorul în alb” și jandarmerița bătută au avut trasee diferite în ultimul an. El a rămas șef al batalionului special, ea a fost mutată la ordine publică.

09 aug. 2019, 13:27
Ce s-a întâmplat cu „Dirijorul în alb” şi jandarmeriţa bătută la un an de la protestul din 10 august

Traseul celor doi s-a despărțit în ultimul an. Dacă Paraschiv a rămas șeful Brigăzii Speciale, Ștefania Nistor a fost mutată la Brigada 5 din cadrul Direcției Generale a Jandarmeriei Municipiului București, care se ocupă de întreținerea ordinii publice.

„Dirijorul în alb” este comandant la Brigada Specială de Intervenție “Vlad Țepeș” din cadrul Jandarmeriei.  În ultima declarație de avere, cea din 2018, a declarat 110.000 lei câștigați, aproximativ 23.000 euro, scrie Libertatea.

CE A FĂCUT LA PROTESTELE DIN 10 AUGUST

– A condus, din Piața Victoriei, Brigada Specială, în civil, îmbrăcat într-un costum alb, cu șal maro și gesturi teatrale, pentru care a primit mai multe porecle, de la “Dirijorul în alb” la “Fantoma albă”; – Este cel care a dat ordinul eliberării Pieței Victoriei, argumentat, într-un interviu pentru „Kamikaze”, de primirea unei informații eronate prin stație, conform căreia colegi de-ai săi fuseseră uciși; – A agresat un jurnalist HotNews care transmitea live protestele din Piață, Robert Mihăilescu, spărgându-i telefonul.

CE A FĂCUT ÎN ULTIMUL AN

23 august 2018: audiat la Parchetul General 13 septembrie 2018: audiat de procurorii militari în dosarul 10 August 18 septembrie 2018: audiat în cadrul Comisiei pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale, având o dispută verbală cu Adriana Săftoiu. Acesta a ridicat tonul și s-a scuzat că “vorbește tare” de obicei 22 octombrie 2018: Ministrul de Interne Carmen Dan propune înaintarea în grad, de la colonel la general de brigadă o stea, însă Klaus Iohannis amână decizia până la un deznodământ al dosarului 10 august 12 noiembrie 2018: G4Media anunță că Paraschiv își depune dosarul de pensionare, nemulțumit de faptul că nu a fost înaintat în grad 25 februarie 2019: e surprins de jurnaliștii Realitatea TV dormind la bilanțul Jandarmeriei.

Jandarmerița s-a refăcut „acasă, la Mălaia”

Ștefania Nistor a fost rănită în timpul protestelor

CE FACE ÎN PREZENT

Lucrează la Brigada 5 Ordine Publică din cadrul Direcției Generale a Jandarmeriei Municipiului București

CE A FĂCUT LA PROTESTELE DIN 10 AUGUST

A fost înconjurată de un grup de persoane care au lovit-o și i-au luat pistolul din dotare Lovită puternic, suspectată că ar avea leziuni în zona coloanei, a fost dusă la Spitalul Floreasca cu guler cervical

CE A FĂCUT ÎN ULTIMUL AN

11 august 2018: este vizitată în spital de ministrul de interne Carmen Dan 14 august 2018: este externată din Spitalul Floreasca 29 august 2018: acordă un interviu Antena 3, în care spune că “M-am temut pentru viața mea” Septembrie – octombrie: merge acasă, “în satul Săliște, comuna Mălaia, Vâlcea, pentru a se reface în urma incidentelor”, spun sursele Libertatea. 29 noiembrie 2018: face parte dintr-un grup de 38 de polițiști și militari decorați pentru diverse fapte deosebite de către ministrul de interne de la acea vreme, Carmen Dan 29 noiembrie 2018: la aceeași dată e înregistrat dosarul de ultraj în care ea și colegul aflat în grămada agresivă din 10 august, Cristian Feleagă, cer daune de câte 100.000 euro de la cei 7 agresori; își alege adresa de corespondență Batalionul 5 Ordine Publică, semn că mutarea survenise deja de la finele anului 2018 18 iunie 2019: are loc primul termen al dosarului la Judecătoria Sector 1: “Având în vedere duritatea cu care am fost lovită (…) mi-am dat seama că viața mea a fost în pericol”, a arătat Ștefania Nistor în cererea de constituire de parte civilă, conform ziare.com.

Următorul termen va avea loc pe 17 septembrie Libertatea a încercat să îi contacteze, fără succes, pe cei doi.
Citeşte întreaga ştire: 1 an de la protestul din 10 august. „Dirijorul în alb” și jandarmerița bătută, trasee diferite: el a rămas șef al batalionului special, ea a fost mutată la ordine publică