Ce s-a întâmplat cu singurul supravieţuitor de la Piatra Neamţ: Ultimele detalii despre starea pacientului

Au trecut două săptămâni de tragedia cumplită de la spitalul din Piatra Neamţ, unde 15 persoane şi-au pierdut viaţa în incendiul devastator de la ATI. A venit totuşi si singura veste bună, singurul supravieţuitor a ieşit duminică după-amiază de la Terapie Intensivă.

29 nov. 2020, 16:24
Ce s-a întâmplat cu singurul supravieţuitor de la Piatra Neamţ: Ultimele detalii despre starea pacientului

Ce s-a întâmplat cu singurul supravieţuitor de la Piatra Neamţ. Potrivit cadrelor medicale, pacientul se simte mai bine şi sunt semne că se va vindeca de Covid. Din lotul de 6 pacienţi transferaţi de Neamţ la Iaşi, după devastatorul incendiu de la ATI, cinci au murit. Alţi 10 oameni au pierit în flăcări.

Ce s-a întâmplat cu singurul supravieţuitor de la Piatra Neamţ: Pacientul fusese internat la secţia exterioară din Leţcani

Bărbatul fusese în ultima perioadă (mai exact din 15 noiembrie, a doua zi de la incendiul devastator de la Neamţ) internat la secţia exterioară Leţcani, din Iaşi. Pacientul este, în prezent, internat într-o secţie de bolnavi confirmaţi cu COVID-19, se simte mai bine, este stabil, dar este în continuare sub supraveghere medicală, potrivit adevarul.ro.

Pe 15 noiembrie s-a produs tragedia la Spitalul din Piatra Neamț, acolo unde a izbucnit un incendiu violent la secția de ATI unde se aflau internate mai multe persoane în stare gravă, după ce s-au infectat cu coronavirus.

La fața locului au ajuns de urgenţă autorităţile care au încercat să stingă flăcările, însă pentru 10 persoane nu s-a mai putut face nimic, acestea s-au stins din viaţă în timpul incendiului. Alte șase au fost transporte la spital în stare foarte gravă, însă 5 cinci dintre ele au decedat pe parcursul a celor două săptămâni de la tragedie.

Medicul de gardă, Cătălin Denciu, a fost și el transportat în stare foarte gravă în Capitală, însă medicii au decis ca acesta să fie transferat către un spital din Belgia, starea sa de sănătate nefiind deloc bună, el având arsuri pe o suprafață de 70% din corp, potrivit informațiilor date de autorități!

Tragedia de la Piatra Neamț, aproape la fel de gravă ca cea de la Colectiv!

Incidentul cumplit  care a avut loc la Piatra Neamț este considerat unul dintre cele mai grave din ultimii cinci ani, de când a avut loc incendiul devastator de la Colectiv. Acolo s-au stins din viață cele  64 de persoane!

Foarte mulți români s-au revoltat împotriva autorităților și au cerut demisia celor mai mari oameni din stat pentru a se face dreptate în cazul celor 15 persoane care au murit în incendiul de la Piatra Neamț.

Citeşte şi: Incendiul de la ATI din Piatra Neamţ mai face o victimă. Încă un pacient a murit