Ce s-a întâmplat cu şoferul care a depăşit maşina Poliţiei pe linie continuă. Gafa făcută de agenţii rutieri

Un şofer din Iaşi care a depăşit o autospecială de Poliţie pe linie continuă, fiind oprit de către agenţi imediat şi sancţionat cu o amendă de 580 de lei şi cu suspendarea permisului de conducere, a reuşit să schimbe lucrurile în instanţă.

23 sept. 2021, 08:30
Ce s-a întâmplat cu şoferul care a depăşit maşina Poliţiei pe linie continuă. Gafa făcută de agenţii rutieri

Ce s-a întâmplat cu şoferul care a depăşit maşina Poliţiei pe linie continuă. Şoferul a decis să se adreseze instanţei, susţinând că în momentul în care s-a angajat în depăşire linia dintre cele două sensuri de mers era întreruptă. Judecătorii au observat un detaliu care i-a dat dreptate şoferului. Magistraţii au considerat că în procesul verbal, locul în care s-ar fi petrecut neregula a fost scris vag de către agenţi. Conform legii, procesul verbal trebuie să conţină descrierea faptei, locul, data şi ora comiterii.

Incidentul a avut loc în noiembrie 2020, când bărbatul care se afla la volanul unui Mercedes a depășit o autospecială de Poliție pe linia continuă, pe DJ 248. A fost oprit imediat de polițiști și sancționat cu o amendă de 580 de lei, precum și cu suspendarea dreptului de conducere.

Ce s-a întâmplat cu şoferul care a depăşit maşina Poliţiei pe linie continuă

„Instanţa apreciază că, prin neindicarea precisă a locului comiterii presupusei contravenţii, petentului îi este încălcat dreptul la apărare, acesta aflându-se în imposibilitatea de a face proba contrară celor menţionate în cuprinsul procesului verbal. Pentru acest motiv, instanţa apreciază că vătămarea adusă petentului nu poate fi înlăturată decât prin desfiinţarea procesului verbal contestat”, este decizia magistraţilor, conform Adevărul.

Ce greșeală fac tot mai mulți șoferi. E riscant să mergi cu mașina în aceste condiții

Astfel, şoferul a scăpat de plata amenzii şi de suspendarea permisului de circulaţie, iar apelul intentat de către IPJ a fost respins.


loading...