Ce s-a întâmplat cu un copil după ce a mâncat o lămâie în curtea casei. Mama băiețelului a fost în stare de șoc: „Nu mi-am imaginat că se poate întâmpla asta”

Un copil de numai câțiva ani a suferit arsuri grave după ce a consumat o lămâie. Părinții acestuia au fost uimiți de ceea ce s-a întâmplat.

27 oct. 2022, 10:54
Ce s-a întâmplat cu un copil după ce a mâncat o lămâie în curtea casei. Mama băiețelului a fost în stare de șoc: „Nu mi-am imaginat că se poate întâmpla asta”

Mama băiețelului a povestit, devastată, cum propriul copil care a mâncat o lămâie verde, chiar în curtea casei, avea o rană mare pe piept.

„El mânca o lămâie verde în timp ce se juca în piscină. Nu mi-am imaginat că se poate întâmpla asta, iar eu și soțul meu am fost uimiți de felul în care arăta arsura”, a declarat femeia.

Micușul suferise o reacție utanată mai puțin cunoscută. numită fitofotodermatită, care este o formă de arsură chimică, chiar în mijlocul pieptului, după ce zeama de la lămâie a picurat pe copil și s-a produs o reacție chimică prin expunerea la soare.

Citește și: Copil de un an, opărit cu supă de mamă. A suferit arsuri grave pe jumătate din corp

„M-am simțit copleșită când alte mame au spus că nu au idee că există așa ceva. Mi-aș fi dorit să știu despre asta”, a spus femeia, în speranța că „nu i se va mai întâmpla și altcuiva”.

Băiețelul a fost sub atenta supraveghere a unei echipe de medici specializați în arsuri.

Fitofotodermatita-ce este aceasta

Fitofotodermatita este o formă de dermatită vegetală care poate provoca vezicule roșii pe piele.

Aceasta se poate dezvolta la oricine și nu este o alergie, ci mai degrabă o contaminare accientală a pielii cu sucul sau ceva de la o plantă, urmată de expunerea la soare.

După dispariția reacției inflamtorie acută, există, de obicei, o hiperpigmentare postinflamatoare care poate dura și ani.

Printre substanțele cu risc ridicat se numără sucul de lămâie, seva smochinelor, țelinei sau a păstârnacului.

Citește și: Leguma care calmează arsurile solare. Întărește sistemul imunitar și stimulează creșterea părului