Ce s-ar întâmpla dacă o cometă sau un asteroid ar lovi Bucureştiul FOTO

Un proiect finanţat de Fundaţia Naţională pentru Ştiinţă (FNS) şi de NASA arată ce impact ar avea coliziunea unui asteroid sau a unei comete oriunde pe glob.

10 sept. 2014, 11:24

Proiectul The Killer Asteroids identifică ce daune ar rezulta din coliziunea unui asteroid sau a unei comete în orice loc de pe glob. Calculele au la bază greutatea, mărimea şi viteza proiectilului, potrivit dailymail.co.uk.

Prin aplicaţia The Killer Asteroids, cu ajutorul Google Earth, poţi să alegi tipul proiectilului (asteroid sau cometă) şi mărimea acestuia: mică, medie sau mare.

Dacă alegi „custom location”, poţi să alegi Bucureştiul ca loc de impact.

Noi am ales asteroidul mediu, din piatră, care are de trei ori mărimea unui teren de fotbal american (329 metri).

(w500) Asteroidul

Un astfel de asteroid ar provoca daune extinse, resimţite până la Ruse (arsuri de gradul I). Hainele iau foc în cazul locuitorilor din oraşele din jurul Bucureştiului, iar clădirile se prăbuşesc. Aproape toate sectoarele din Bucureşti sunt cosiderate „zonă I de impact”.

(w500) Asteroidul

Am mai ales şi o cometă medie, din gheaţă, cu o viteză de 50 de kilometri/secundă, şi o lungime de 965 de metri.

(w500) Cometa med

O astfel de cometă ar provoca daune extinse, resimţite până la Sofia (arsuri de gradul I). Hainele iau foc în cazul locuitorilor din oraşe ca Târgovişte sau Piteşti, iar clădirile se prăbuşesc în Giurgiu şi Ruse. Toate sectoarele din Bucureşti şi oraşele din apropiere sunt cosiderate „zonă I de impact”.

(w500) Cometa med

POŢI TESTA ŞI TU APLICAŢIA AICI