Ce să mănânci când ai tenul gras

Iată ce ar trebui să mănânci dacă ai tenul gras:

16 feb. 2018, 09:43
Ce să mănânci când ai tenul gras

Castravete

Castravetele este una dintre legumele care conțin o cantitate mare de apă, lichid care menține pielea hidratată. Iar antioxidanții prezenți în castravete mențin sub control producția de sebum, prevenind astfel senzație de piele grasă. Totodată, castravetele are proprietăți antiinflamatoare care previn inflamarea în caz de acnee.

Ciocolată neagră

Ciocolata neagră nu este numai un desert foarte bun, ci este foarte bună și pentru tenul gras. Antioxidanții prezenți în ciocolata neagră (70-80% cacao) previn excesul de sebum produs de piele și reduc umflăturile cauzate de coșuri.

Spanac

Legumele verzi cum sunt spanacul, varza și broccoli nu conțin ulei. În schimb sunt surse importante de fibre, care ajută la curățarea pielii și la menținerea sub control a producției de sebum. O cană de spanac conține 164 de grame de apă, care este foarte bună pentru tegument. Atunci când lipsește hidratarea, glandele sebacee produc și mai mult ulei (sebum).

Banană

Dacă ai tenul gras, atunci consumul de banană te poate ajuta. Banana este sursă importantă de fibre, potasiu și vitamina E, cea din urmă fiind necesară pentru menținerea sănătății tegumentului.

Portocală

Portocalele conțin vitamina C, care este foarte bună pentru tenul gras deoarece previne excesul de sebum. În plus, uleiurile naturale din portocală mențin pielea umedă, iar acidul citric scade riscul de coșuri și acnee.

Ten perfect în 3 paşi