Ce să mâncăm atunci când mergem la plajă

Acum că e vară, sigur fiecare dintre noi se pregăteşte pentru concediu sau poate, cine ştie, pentru nişte ieşiri în weekend la mare. Aşa că nu uităm costumul de baie, protecţia solară şi...mâncarea. Iată ce trebuie să mâncăm atunci când mergem la plajă potrivit diete-sanatoase.ro:

25 iul. 2019, 10:25
Ce să mâncăm atunci când mergem la plajă

FRUCTE

               Fructele sunt  un exemplu de „aşa da” când vine vorba despre ce să mâncăm atunci când mergem la plajă. Acestea ajută la hidratare, extrem de importantă când vorbim despre expunerea la soare. Acestea ne oferă o protecţie suplimentară a pielii contra razelor ultraviolete şi previn îmbătrânirea prematură a pielii. Totodată, fructele ne încarcă cu energie, care ne va fi de folos în activităţile de pe plajă.

               Pentru a nu ne mai întreba ce să mâncăm atunci când mergem la plajă, specialiştii ne dau un răspuns pe înţelesul tuturor: „Fructe ce au un conţinut mare de apă”. Astfel, ni se recomandă pepenele, fie el roşu sau galben şi strugurii negri, care ne voi oferi o senzaţie de răcorire, dar şi de saţietate. Pentru că mai există o întrebare comună, anume „Ce să mâncăm atunci când mergem la plajă pentru a accelera bronzul?”, specialiştii au venit cu recomandări: căpşunele, fructele de pădure, afinele, murele, fructe bogate în luteină.

 

PREPARATE SIMPLE, UŞOR DE DIGERAT

               Aici se recomandă să mâncăm atunci când mergem la plajă multe legume,  carne de peşte, pui sau curcan, poate chiar şi orez, mazăre, soia sau linte. Mai pe scurt, ni se recomandă preparatele slabe în grăsimi, uşor de digerat. Până la urmă, o salată cu tofu şi puţin pui n-a omorât pe nimeni.

               Legumele intră şi ele în categoria alimentelor pe care trebuie să le mâncăm atunci când mergem la plajă pentru că, la fel ca fructele, ajută la hidratare. Un bun exemplu este castravetele, care conţine o mare cantitate de apă, dar şi fibre care asigură o bună digestie; un alt exemplu este ardeiul. Pentru un bronz rapid, nu uitaţi să adăugaţi în salată şi nişte morcovi, dar şi nişte porumb. 

FRUCTE OLEAGINOASE

               Ce să mâncăm atunci când mergem la plajă? Nişte alune, migdale sau nuci! Acestea oferă rapid starea de saţietate, deci nu este nevoie să consumăm o cantitate mare. Pe lângă asta, atenuează ridurile şi, cel mai important, ajută la prevenirea arsurilor solare.  Pentru a obţine un bronz frumos, acestea se numără printre alimentele importante când vine vorba de ce să mâncăm atunci când mergem la plajă. 

IAURT

               Tot în categoria „Ce să mâncăm atunci când mergem la plajă” intră şi iaurtul. Acesta este recomantat datorită senzaţiei de răcorire pe care o oferă, dar şi pentru că favorizează tranzitul intestinal. Medicii recomandă consumarea lui proaspăt, imediat după desfacerea ambalajului.

 

               Pentru că am dat câteva exemple de „aşa da”, iată câteva exemple de „aşa nu” când vine vorba de ce să mâncăm atunci când mergem la plajă:

               Orice medic am întreba ce să mâncăm atunci când mergem la plajă, niciunul nu ne va recomanda preparate sărate sau picante. Sarea îţi va provoca senzaţia de sete, adică te va obliga să bei mai multă apă, ceea ce îţi va da o stare de prea plin; acelaşi lucru se aplică şi în cazul mâncării picante. Tot în categoria negativă a răspunsurilor la întrebarea „Ce să mâncăm atunci când mergem la plajă” intră snacksurile sărate şi salatele gata preparate, datorită dressing-urilor pline de calorii, grăsimi saturate şi sare.

               Aşadar, ce să mâncăm atunci când mergem la plajă?