Ce să mâncăm la serviciu ca să fim sănătoşi

Atunci când suntem la muncă, ne concentrăm mai mult pe obiectivele pe care trebuie să le ducem la capăt până la sfârșitul zilei și mai puțin pe alimentația noastră în cele câteva momente de pauză. Totuși, acesta nu este un aspect de neglijat, ci dimpotrivă. Află din următorul articol ce să mâncăm la serviciu ca să fie sănătos!

20 feb. 2019, 09:19
Ce să mâncăm la serviciu ca să fim sănătoşi

Îți poți pregăti întotdeauna „pachețelul de acasă” cu ajutorul unor rețete de mâncare ușor de realizat, dar și extrem de sănătoase pentru organismul tău.

  • Sandwich

Sandwich-urile sunt de mare folos atunci când nu dorim să petrecem prea mult timp gătind sau mâncând. Este important ca în realizarea sandwich-ului să se utilizeze pâine neagră. Există diverse combinații pentru a beneficia de un sandwich delicios și, totodată, sănătos la locul de muncă:

–        Sandwich cu piept de pui la grătar, ardei, salată verde și ceapă;

–        Sandwich cu file de somon afumat, pastă de avocado și salată verde;

–        Sandwich cu hummus, ardei roșu, pastă de avocado, o felie de brânză, 2 felii de ceapă și salată verde.

Supă cremă de legume

Supa cremă de legume este foarte simplu de realizat. Pe lângă asta, este și foarte sănătoasă. Pentru a o realiza, ai nevoie doar de:

–        1 ceapă;

–        1 ardei capia;

–        2 morcovi;

–        2 cartofi;

–        2 rădăcini de păstârnac;

–        unt;

–        sare, piper și boia de ardei dulce după gust;

–        4 felii de pâine neagră.

Vei începe prepararea supei cremă de legume prin a spăla și curăța legumele. Ceapa se va tăia fin și se va pune la călit în tigaia cu unt. Ulterior, se vor adăuga și celelalte legume, tăiate cubulețe și condimentate cu sare, piper și boia de ardei dulce. Se va lăsa întregul amestec să fiarbă după ce s-a turnat puțină apă. Pentru a pregăti curtoanele, se vor tăia feliile de pâine neagră și se vor pune în cuptor pentru câteva minute. După ce legumele s-au fiert, se vor da prin blender, iar compoziția obținută în urma acestui proces se va pune într-o altă oală, alături de puțin din apa în care legumele au fiert. Astfel se va obține compoziția dorită, iar supa va fi gata de pus în caserolă și de servit. 

  • Orez brun cu legume

Orezul brun asortat cu legume este ideal atunci când dorim să adoptăm un stil de viață sănătos. Pentru a-l prepara, ai nevoie doar de:

–        1 cană de orez brun;

–        apă;

–        2 linguri de unt;

–        1 ceapă;

–        țelină;

–        1 morcov;

–        1 ardei gras;

–        mazăre;

–        sare și piper după gust.

Metoda de preparare a orezului brun cu legume este una extrem de simplă. Pentru început, trebuie să pui apa la fiert într-o oală mare, după care vei adăuga orezul și îl vei lăsa la foc mediu pentru aproximativ 40 de minute. Între timp, vei topi untul într-o tigaie și vei adăuga ceapa, țelina, morcovul și ardeiul, pe care le vei condimenta cu sare și piper. Vei lăsa amestecul pe foc timp de maximum 5 minute, după care vei adăuga mazărea și orezul fiert. Atunci când legumele și orezul din amestec s-au fiert, masa este pregătită.