Ce să NU faci niciodată înainte de culcare

Folosești smartphone-ul sau tableta? Numeroase studii au arătat că dispozitivele electronice precum smartphone-ul, tableta sau televizorul îți pot afecta somnul. Cercetătorii recomandă să eviți expunerea la lumina albastră cu cel puțin o oră înainte de culcare, dacă vrei să dormi bine, scrie unica.ro. 

07 apr. 2015, 11:22
Ce să NU faci niciodată înainte de culcare

Bei cafea? O cană de cafea conține o cantitate mare de cofeină, așa că ar trebui să eviți să o bei înainte de culcare. Ține cont că îți rămâne în organism până la 12 ore, așa că abține-te de la cafea după prânz, dacă vrei să dormi bine.

Mănânci ciocolată? Ciocolata este o altă sursă de cofeină, mai ales dacă este neagră. În această categorie intră și înghețata, așa că rezistă tentației de a te răsfăța cu un astfel de desert după cină.

Mănânci condimentat? O masă copioasă, înainte de culcare, îți va da o noapte albă, potrivit specialiștilor citați de prevention.com. Condimentele sau grăsimile sunt cele mai periculoase alegeri pe care le poți face, deoarece îți pot da reflux gastro-esofagian. Cel mai bine este să iei cina cu două ore înainte de culcare, pentru ca organismul tău să aibă timp să digere alimentele.

Bei alcool? Poate ai impresia că alcoolul te ajută să adormi, însă somnul pe care îl ai după un pahar de vin este ceva mai agitat. Poți bea alcool imediat după cină, dar după acest moment, apa ar trebui să fie băutura ta preferată.