Ce să nu faci pe 1 Martie

Prima zi din primăvară este însoţită de o serie de credinţe şi superstiţii. De 1 Martie, fetele primesc mărţişoare de la baieţi, iar părinţii le leagă copiilor o monedă la gât sau la mână pentru ca aceştia să fie feriţi de boli şi necazuri tot anul.

29 feb. 2016, 17:01
Ce să nu faci pe 1 Martie

Nu te spala cu apa calda pe fata, la prima ora a diminetii

Primavara trebuie primita cu multa bucurie si seninatate. Se spune ca felul in care traiesti prima zi a primaverii, asa vei fi tot sezonul. Tocmai de aceea, pentru a avea energie si chef de munca inca de la prima ora a diminetii, este recomandat sa te speli pe fata cu apa rece sau cu zapada, daca a mai ramas nea prin curte.

Nu uita sa mananci cas dulce si vin rosu

Pe 1 Martie se consuma vin rosu si cas dulce de oaie, doua alimente asociate cu prosperitatea si cu un an agricol bun.

Nu te certa cu nimeni

1 Martie este o zi speciala pentru fiecare dintre noi, fapt pentru care e recomandat sa nu ne certam pentru ca o vom tine in dispute pana la toamna.

Nu arunca martisorul la finalul zilei

Trebuie sa porti martisorul, daca ai primit, pana la prima inflorire a copacilor sau la prima luna plina din primavara. Martisorul este cel mai cunoscut talisman pentru sufletul oamenilor, un cadou ce poarta noroc daca este purtat la mana, pe partea dreapta si in piept, pe partea stanga.

Citeşte mai mult pe teotrandafir.com