Ce să nu postezi NICIODATĂ pe Facebook

Internetul e un loc mare, plin de tot felul de oameni. Iată ce ar trebui să eviţi să faci public cu uşurinţă pe reţelele de socializare. Vezi ce să nu postezi niciodată pe Facebook, dacă ţii la cariera ta şi la intimitate.

18 dec. 2014, 10:27
Ce să nu postezi NICIODATĂ pe Facebook

Conversaţii personale
Deşi nu există un manual de etichetă pe reţelele de socializare, toată lumea ştie că măcar conversaţiile private transmise prin mesaje private trebuie să rămână aşa. Nu te apuca să postezi pe public mesaje de la fostul sau de la un prieten care te-a supărat.Nici tu nu ai vrea ca cineva să arate lumii întregi ce spui când crezi că nu te aude decât interlocutorul.
Planuri sociale
Să laşi pe toată lumea să îţi cunoască programul din agendă nu este o idee bună. Gândeşte-te că hoţii pot afla că ai plecat pentru o săptămână în Grecia în vacanţă şi că te întorci abia sâmbătă, la ora 23. Sau poate ai un fost iubit gelos şi îl laşi să afle când ai întâlnire cu un tip nou. Nu este ok nici să anunţi public o petrecere la care nu este toată lumea invitată.

Informaţii despre companii
Poate că abia aştepţi să spui tuturor că ai fost promovată, dar dacă informaţia poate fi folosită de concurenţă, poate că ar trebui să nu faci asta. Unele planuri ale comapniilor, cum ar fi extinderea operaţiunilor, concedierea unor sucursale, etc, pot fi folosite în scopuri mai puţin nobile de firmele concurente.
Interesează-te care este politica companiei la care lucrezi faţă de expunerea pe social media, înainte să ai probleme din cauza unei simple postări.

Fotografii cu copiii
Circa 40% din oamenii care au cont pe Facebook nu îşi setează opţiunile de intimitate şi astfel pozele lor de familie pot ajunge pe alte site-uri, mult mai rele.
Nu vorbim neapărat de site-urile de pornografie infantilă, ci şi de siteuri care îşi bat joc de oameni, care procesează fotografiile în photoshop, etc.
Dacă tot îţi expui familia pe Internet măcar alege cine are dreptul să o vadă şi nu da drumul fotografiilor cu copiii tăi în lumea largă.

Date financiare
Există mutle persoane destul de naive să-şi fotografieze datele bancare, cardurile şi alte asemenea, publicând imaginile pe Facebook sau alte reţele de socializare.
Unii chiar răspund corect la întrebări legate de codurile de securitate şi ajung să fie jefuiţi. Nu lăsa oriunde parole şi coduri numerice personale, mai ales dacă ele dau acces la conturile tale din bancă.

unica.ro.