Ce salarii câștigă angajații SPP, serviciul care se ocupă de securitatea președintelui Nicușor Dan

Serviciul de Protecție și Pază ( SPP ) este organul de stat cu atribuții în domeniul siguranței naționale, specializat în asigurarea protecției demnitarilor români, a demnitarilor străini pe timpul șederii lor în România, a familiilor acestora, în limitele competențelor legale, precum și în asigurarea pazei sediilor de lucru și a reședințelor acestora, potrivit hotărârilor Consiliului Suprem de Apărare a Țării. Agenți din SPP se ocupă inclusiv de siguranța președintelui Nicușor Dan.
Filip Stan
10 iun. 2025, 15:38
Ce salarii câștigă angajații SPP, serviciul care se ocupă de securitatea președintelui Nicușor Dan

Serviciul de Protecție și Pază ( SPP ) este instituția responsabilă cu protejarea demnitarilor români și străini, precum și a unor obiective de importanță deosebită. Printre cei care beneficiază de protecție din partea SPP se numără președintele României.

Personalul SPP este ales pe baza unor criterii riguroase, fiind necesare anumite calități fizice și psihologice. Candidații sunt supuși unor teste psihologice, probe fizice, verificări de integritate și interviuri specializate. În plus, se solicită o conduită ireproșabilă, lipsa antecedentelor penale și un profil psihologic adecvat muncii operative.

După admiterea în structurile SPP, urmează o perioadă de pregătire intensivă. Sunt învățați tehnici de protecție, tactici defensive, managementul crizelor.

Citește și: UPDATE: Ionuţ nu a fost retras de SPP! Ofițerul viral rămâne în echipa preşedintelui Nicuşor Dan

 

Ce salarii câștigă angajații SPP, serviciul care se ocupă de securitatea președintelui Nicușor Dan

SPP este o instituție militarizată. Personalul are statut de militar, beneficiind de un regim salarial distinct față de alte categorii bugetare.

Salariile angajaților din cadrul SPP variază semnificativ în funcție de gradul profesional, vechimea în sistem și atribuțiile asumate în cadrul misiunilor, potrivit bugetul.ro. Astfel, un subofițer debutant, absolvent recent al unei școli militare, poate încasa un salariu net cuprins între 6.000 și 7.500 de lei pe lună.

Un subofițer cu vechime, implicat în misiuni de protecție, poate ajunge la un salariu net lunar între 10.000 și 12.000 de lei.

În cazul ofițerilor superiori, responsabili de planificarea și coordonarea misiunilor de protecție, veniturile pot depăși 15.000 de lei net pe lună.

Citește și: Cine este SPP-istul lui Nicușor Dan, tânărul care a făcut furori pe rețelele sociale. A cucerit inimile multor femei: „Ce fain arată băiatul”

La aceste sume se adaugă mai multe categorii de sporuri, printre care sporul de confidențialitate, sporul de risc, sporul pentru muncă în ture, precum și diurne pentru misiuni interne și externe.

Pe lângă salariile de bază, angajații SPP beneficiază de mai multe facilități financiare. Una dintre cele mai importante forme de recompensare este sporul pentru condiții deosebite. Se acordă pentru expunerea la factori de stres ridicat, program de lucru imprevizibil și misiuni sensibile.

Totodată, angajații primesc indemnizație de hrană, echipament de serviciu, deconturi pentru transport. Precum și compensații pentru orele lucrate suplimentar. În cazul deplasărilor în afara țării, personalul SPP beneficiază de diurne specifice statutului diplomatic.

Salariații din SPP au acces și la formare profesională continuă. Participă periodic la cursuri și stagii de pregătire în țări NATO. Evenimentele au loc în parteneriat cu instituții de securitate din alte state membre.

 

DailyBusiness
Cum să ții praful departe vara. Metoda care va menține casa curată și aerisită
Spynews
Cristina Scarlevschi, în lacrimi, la mormântul fiului. Imaginile dureroase făcute publice de ispita de la Insula iubirii: „Gândul la Alex vine cu...” | GALERIE FOTO
Bzi.ro
Medicul care a încercat să-l salveze pe Felix Baumgartner rupe tăcerea. „S-a prăbușit ca o rachetă”
Fanatik.ro
Fiul Laurei Vicol, val de injurii și ironii pe TikTok si Instagram: ”Scursură!”, ”Umflatule!”, ”Când intră pensia socială?”
Capital.ro
Zi de doliu! S-a stins cel mai îndrăgit actor. Toată lumea l-a iubit: ”Avea o inimă uriașă”
Playtech.ro
Reguli noi pentru înmatricularea mașinilor în România. Ce trebuie să faci ca să primești plăcuțele auto
Adevarul
Rusia a încercat un atac mecanizat-surpriză spre Pokrovsk. Ucraina răspunde dur: „Vor continua cu ce au mai mult – carnea de tun”
wowbiz.ro
Imagini exclusive cu Jennifer Lopez în România: Diva a avut parte de un incident la intrarea în hotel! Cum a fost surprinsă artista
Evz.ro
Friptura, extrem de periculoasă. Avertismentul medicilor
Prosport.ro
Cristina Roventa, la plajă! Imagini exclusive cu soția lui Alexandru Maxim la piscină
kanald.ro
Un bărbat a murit carbonizat în propria locuință, în Galați. Cum s-a produs tragedia
Cancan.ro
Meniul special cerut de Jennifer Lopez la București! Alimentele de care nu a vrut să audă
Capital.ro
TAXE obligatorii. Se achită în toată Europa, inclusiv în România. Statul încasează tot
StirileBZI
A doua pensie pentru unii români! Cine sunt norocoșii
stirilekanald.ro
VIDEO Imagini fabuloase cu Jennifer Lopez la București: Cântăreața, blocată în ușile rotative la hotel
Această vitamină protejează inima și creierul: scade tensiunea și previne AVC-ul