Ce salariu are un controlor STB în 2022. Primeşte şi bonuri de masă în valoare de 400 de lei

Locuitorii Capitalei nu au o părere prea bună despre controlorii STB, astfel că întrebarea despre salariul primit de aceştia vine aproape firesc.

26 nov. 2022, 11:37
Ce salariu are un controlor STB în 2022. Primeşte şi bonuri de masă în valoare de 400 de lei
Ce salariu are un controlor STB în 2022. Primeşte şi bonuri de masă în valoare de 400 de lei

Ce salariu are un controlor STB în 2022. Deşi foarte multă lume are impresia că angajaţii STB au salarii destul de mari, banii pe care controlorii îi primesc lunar nu sunt chiar așa de mulți.

Salariile diferă în funcție de experiența pe care o are fiecare, astfel că un controlor care lucrează de câțiva ani buni va primi lunar un salariu de bază de 3.315 lei, la care se vor putea adăuga și diferite bonusuri de performanță. De asemenea, aceştia primesc 400 de lei lunar drept bonuri de masă, scrie Cancan.

Citeşte şi: Comisarii ANPC au descins în mijloacele de transport în comun ale STB: „Să cureţi 43 de tramvaie cu doar două persoane, în trei ore, pare desprins din reclamele la detergenţi”

Nici spălătorii de vehicule nu au parte de un salariu foarte substanțial, aceştia fiind plătiţi cu 2.800 de lei lunar. Și lor li se oferă diferite bonusuri și bonuri de masă în fiecare lună.

Citeşte şi: Nicuşor Dan a reclamat STB la DNA. Primarul Capitalei a descoperit nereguli la achiziţia de tramvaie noi din gama de 18 metri

Un șofer STB poate ajunge însă la un salariu destul de bun, asta în cazul în care are ani de experiență și lucrează și suplimentar. Astfel, în urma unui fluturaș de salariu care a apărut pe rețelele de socializare, un şofer a obținut un venit brut de 5.363 de lei, în afară de tichetele de masă 400 de lei. Totuși, după ce au fost scăzute toate taxele și impozitele, acesta a rămas ân mînă cu 3.097.