Ce salariu are un preot din România. Veniturile de bază pot depăşi şi 8.000 de lei la care se adaugă şi alte beneficii!

Meseria de preot e la mare căutare chiar şi în 2022. E o meserie unde ai un venit stabil, sunt puţie bătăi de cap, unde poţi câştiga foarte bine.

18 mart. 2022, 19:21
Ce salariu are un preot din România. Veniturile de bază pot depăşi şi 8.000 de lei la care se adaugă şi alte beneficii!

Ce salariu are un preot din România. Astfel, un preot cu vechime şi experienţă poate câştiga şi peste 8.000 de lei net, lunar. Pentru cel la început de drum, salariul nu este mare şi ajunge cu greu la 2.000, însă trebuie să şti că sumele strânse din partea enoriașilor la diferite sărbători sau donațiile primite din timpul slujbelor sunt împărțite între preoți.

Ce salariu are un preot din România. Veniturile de bază pot depăşi şi 8.000 de lei la care se adaugă şi alte beneficii!

Veniturile preoților variază în funcție de nivelul de pregătire pe care aceștia îl au. Astfel, un preot la început de drum, debutant, primește un salariu net sub 2.000 de lei pe lună, dar un preot cu vechime poate trece de această sumă, potrivit money.ro.

Totodată, sursa citată arată că sumele adunate la diferite sărbători sau din donațiile din timpul slujbelor sunt împărțite între preoții din parohia respectivă.

Funcțiile din interiorul Bisericii pot aduce venituri suplimentare pentru personalul clerical. Astfel, un episcop poate câștiga undeva în jurul a 5.000 de lei pe lună, un mitropolit 7.500 de lei, iar patriarhul ajunge la peste 8.000 de lei pe lună.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Adevăratul bilanț al lui Nicușor Dan la fix un an de mandat! Primarul despre care nu se va spune niciodată „a furat, dar a și făcut”! În campanie promitea salariul mediu net de 1.400 euro pentru bucureșteni și 40% mai puțin timp în trafic!
 

Până în anul 2022, un preot debutant dar cu studii superioare va ajunge la un salariu de 3.700 de lei brut, un preot cu gradul II și cu studii superioare va putea primi 3.900 de lei, iar un preot definitiv cu studii medii va putea încasa 3.650 de lei brut pe lună.

Iată la ce salariu poate ajunge un preot din ţara noastră:

,-Episcop – 5.000 de lei.
-Mitropolit- 7.500 de lei.
-Patriarh- peste 8.000 de lei.
-Preot la început de drum (cu studii superioare) – 3.700 lei brut.
-Preot de grdul II (cu studii superioare)- 3.900 lei.
-Preot definitiv (cu studii medii)- 3.650 lei brut.

Citeşte şi: Ce salariu are un şofer STB. Vasile Petrariu, lider de sindicat: „Dacă ăsta este un salariu foarte mare, atunci înseamnă că aşa o fi”