Ce salariu câștigă lunar Raed Arafat ca secretar de stat în MAI. Mulți români muncesc luni întregi pentru această sumă

Raed Arafat a dezvăluit, în cadrul podcastului "Altceva" cu Adrian Artene, ce salariu primește lunar ca secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne.

28 ian. 2023, 20:51
Ce salariu câștigă lunar Raed Arafat ca secretar de stat în MAI. Mulți români muncesc luni întregi pentru această sumă

Raed Arafat a dezvăluit că salariul său s-a dublat odată cu intrarea în vigoare a legii salarizării. „Salariul meu e salariul de secretar de stat. Oficial, este aproape de 10.000 de lei. Asta e de câțiva ani. Înainte era 5.000 și când au crescut salariile și s-a făcut legea salarizării am ajuns la 9.700 și ceva plus norma de hrană, deci se învârte pe la 10.000 de lei”, a spus el în cadrul podcastului „Altceva” cu Adrian Artene.

Ce avere are Raed Arafat

Conform celei mai recente declarații de avere, publicată în 2022, Raed Arafat deține un apartament de 80 de metri pătrați, în județul Ilfov, și 35% din casa părintească care se află în Palestina.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență le-a răspuns și celor care îl critică și îl acuză că și-a făcut o avere din bani publici.

Citește și Raed Arafat, despre cea mai grea intervenție care îl bântuie și în prezent: „N-ai cum să-ți scoți din mine. Aveam colegi care plângeau, a fost un șoc și pentru noi”

„Sunt mulți care insistă să arate imaginea negativă în mod negativă și că tot ce facem are un interes ascuns. Se spune că Arafat are mulți bani la el. Este declarația de avere, să intre oricine să vadă. Nu mă plâng. Am apartamentul meu.

Problema e că această tentativă, că dacă noi gestionăm fonduri europene… din 2015 până la finalul anului 2023, suma totală gestionată de DSU și structurile coordonate de el se apropie de un miliard de euro. Dar dacă crede lumea că noi am luat un leu în buzunarul nostru, să vină să dovedească, să arate că am luat mită. S-a muncit zi și noapte ca să rezolvăm absorbția acestor fonduri. Cu ce e contractat, cu ce urmează să se facă, cred că să ne apropiem de 90% de absorbție. Din acest miliard, România a plătit doar 150 de milioane. 85% sunt fonduri europene”, a declarat Raed Arafat.

Citește și Raed Arafat, mărturii despre tragedia de la Colectiv. Ce își reproșează șeful DSU pentru gestionarea intervențiilor