Ce şanse are MOŢIUNEA DE CENZURĂ a PNL. Gorghiu: „Nu am mari aşteptări de la PSD, dar am de la UNPR”

Copreședintele PNL Alina Gorghiu, a declarat că nu se așteaptă ca parlamentari PSD să susțină moțiunea de cenzură a PNL dar are "mari așteptări de la celelalte partide din coaliția guvernamentală".

20 sept. 2015, 20:52
Ce şanse are MOŢIUNEA DE CENZURĂ a PNL. Gorghiu: „Nu am mari aşteptări de la PSD, dar am de la UNPR”

„Nu pe cei din PSD, nu cred că îi vom convinge primii să se alăture acestui demers. Nu am deloc mari așteptări de la PSD. În schimb am mari așteptări de la celelalte partide din coaliția care susține guvernul. Am așteptări de la UNPR. Da, cred că este un punct de inflexiune în politica românească. De la celelalte partide din coaliția care susține Guvernul, am așteptări de la ALDE, și de la partidele din Opoziție care își vor formula un punct de vedere — PRSO, partidul domnului Fenechiu, cei care în mod firesc, în opinia mea, vor susține moțiunea de cenzură”, a afirmat, duminică seară, la Digi 24, Alina Gorghiu.

Ea a precizat că va discuta cu președintele UNPR, Gabriel Oprea, despre moțiunea de cenzură, pentru că „acum mingea se află în terenul său”.

Responsabilitatea PNL de a iniția acest demers într-un moment crucial pentru societatea românească. Acum, mingea nu se mai află la noi în teren. Se află la domnul Oprea în teren care așa cum a clamat de fiecare dată că înțelege care este interesul public aș spera să facă și acum. Să o facă în mod real, pentru că de la discurs la realitate poate să fie un drum foarte lung sau poate să însemne un vot la o moțiune de cenzură. Voi avea discuții cu domnia sa săptămâna viitoare, vom avea discuții cu toți liderii de partide politice parlamentare”, a adăugat Gorghiu.

Liberalii urmează să depună, luni, o moțiune de cenzură pe tema lipsei de credibilitate a Guvernului Ponta. Decizia a fost luată în cadrul ședinței Colegiului Director Național al PNL, desfășurată vineri la Poiana Brașov.situaţii bizare

Totodată, Alina Gorghiu a declarat că în PNL nu s-a pus „nicio secundă” altă variantă de prim-ministru decât Cătălin Predoiu şi că exclude varianta cu Gabriel Oprea prim-ministru.

„Dacă se va schimba decizia având în spate nişte calcule din parlament referitoare la susţinerea moţiunii vom vedea, dar vă spun că în acest moment, ferm, decizia e legată de numele lui Cătălin Predoiu şi de un guvern al PNL”, a adăugat Gorghiu.

Întrebată dacă ar accepta ca Gabriel Oprea să devină prim-ministru, Alina Gorghiu a răspuns: „Am văzut destul de multă lume exprimând faptul că undeva s-a discutat această posibilitate ca Gabriel Oprea să fie premierul viitorului guvern din care PNL să facă parte. La noi, în interior, în şedinţele pe care le-am avut, nu s-a pus o secundă problema de altă variantă de prim-ministru decât cea a lui Cătălin Predoiu. Nu am luat în calcul altă variantă de prim-ministru. Noi credem că ce ne-am asumat în februarie nu poate fi pus în aplicare aşa cum trebuie decât cu un cabinet liberal.

Dacă discuţiile vor evolua, se vor face evident analize, nu vreau să exclud niciun fel de variantă de discuţie, discuţiile le voi purta în Parlament cu toţi, dar decizia legată de prim-ministru – eu în acest moment exclud varianta de Gabriel Oprea prim-ministru. Pentru că decizia politică a PNL e legată de Cătălin Predoiu. Dacă se va schimba decizia având în spate nişte calcule din Parlament referitoare la susţinerea moţiunii, vom vedea. Dar eu vă spun că în acest moment, ferm, decizia e legată de numele lui Cătălin Predoiu şi de un guvern al PNL”.

 


loading...