Ce se ascunde în spatele etichetelor de pe haine. Descoperă secretul triunghiului misterios

De multe ori ți s-a întâmplat ca după prima spălare hainele să se deterioreze și să nu mai arate la fel ca și atunci când le-ai cumpărat. Dacă până acum credeai că materialele lor sunt de vină pentru asta, ei bine noi am descoperit cum stau de fapt lucrurile.

22 iul. 2023, 19:23
Ce se ascunde în spatele etichetelor de pe haine. Descoperă secretul triunghiului misterios
Ce se ascunde în spatele etichetelor de pe haine

Ce se ascunde în spatele etichetelor de pe haine. Nu calitatea materialelor din care sunt făcute hainele este de vină pentru deteriorarea de după prima spălare, ci noi și asta pentru că nu citim și nu respectăm ceea ce scrie pe etichetă.

Citește și Ulei românesc fabricat cu seminţe de floarea-soarelui din Ucraina! Minciuna din spatele etichetei tricolore a ieșit la iveală

Ce se ascunde în spatele etichetelor de pe haine

În zilele noastre etichetele hainelor sunt sfinte și asta pentru că oferă informații prețioase despre întreținerea obiectelor vestimentare. Din păcate, nu mulți dintre noi obișnuim să le citim înainte de a le spăla sau călca și de cele mai multe ori ne trezim că le scoatem din mașina de spălat distruse.

De regulă, pe etichete sunt trecute mai multe simboluri, fiecare cu o semnificație diferită, dar esențială pentru menținerea calității hainelor. Producătorii trec pe etichete informații ce țin de modul de întreținere a hainelor, procesele de spălare și călcare ale acestora pe care trebuie să le respectăm.

Dacă te vei uita pe etichete vei afla întotdeauna dacă haina respectivă se spală manual sau la mașină, temperatura la care o poți face, programul de spălare, cum se poate usca sau dacă poate fi sau nu călcată cu fierul de călcat.

Sigur, eticheta conține mai multe simboluri ciudate a căror semnificație pare de nedeslușit însă lucrurile nu sunt deloc așa.

Specialiștii spun că , primul simbol, cel ce ilustrează un lighean, ne indică temperatura maximă la care se spală acea țesătură. Cele mai întâlnite valori sunt 30, 40, 60 și 90 de grade.

Al doilea simbol, care seamănă cu o fundiță tăiată, ne avertizează asupra faptului că acel articol nu trebuie stors. Dacă este completat și de un desen care simbolizează o cadă, înseamnă că acea haină se spală de mână. Este întâlnit, de regulă, la hainele confecționate din materiale delicate, precum mătasea.

Fierul de călcat este un alt simbol care apare pe eticheta de pe haine. Acesta poate avea mai multe semnificații, în funcție de desen. Astfel, dacă simbolul este însoțit de un punct, atunci haina se se va călca la temperatură joasă. Dacă are două puncte, înseamnă temperatură ridicată. În cazul în care este tăiat cu o linie, atunci trebuie să știm că articolul nu se calcă deloc.

Una dintre cele mai mari enigme ale gospodinelor este triunghiul de pe etichete. Ei bine, acesta oferă informații legate de produsele ce trebuie folosite pentru curățarea țesăturilor. În cazul în care triunghiul apare tăiat, atunci nu trebuie folosit clor sau înălbitor, avertizează specialiștii.

Nu trebuie să uităm de simbolul care seamănă cu un uscător de rufe. Dacă acesta este tăiat atunci acea haină nu trebuie uscată folosind acest aparat. Dacă este însoțit de o linie orizontală care nu îl taie, este recomandarea ca articolul vestimentar să fie uscat în poziție orizontală.

Citește și Atenţie când faci cumpărături la Lidl, Kaufland sau Carrefour: ce trebuie să citeşti pe etichete, chiar dacă sunt litere foarte mici