Ce se întâmplă când RENUNŢI la tampoanele interne

Ai auzit, cu siguranţă, de cupele menstruale. Dacă te gândeşti să faci trecerea la acest tip de dispozitiv medicală, află care sunt acele lucruri grozave care se întâmplă din momentul în care ai încetat să mai foloseşti tampoane interne.

26 oct. 2015, 12:29
Ce se întâmplă când RENUNŢI la tampoanele interne

Iată mai jos câteva motive care te vor convinge să încerci să renunţi la tampoane:

1. Reduci expunerea corpului tău la substanţele chimice

Majoritatea tampoanelor convenţionale sunt fabricate dintr-o combinaţie de bumbac şi mătase artificială (în engleză, rayon) un material sintetic derivat din lemn. Mătasea artificială conţine dioxină, un produs chimic ce este format ca un produss secuntar în timpul procesului de fabricare a mătasei artificiale.

Environmental Protection Agency (Agenţia pentru Protecţia mediului) spune că dioxina poate fi un agent cangerigen pentru oameni şi, în cantităţi mari, ţi-ar putea afecta fertilitatea şi sistemul imunitar.

2. Mai multe bacterii „bune” rămân în interiorul vaginului tău

Tampoanele interne sunt concepute pentru a fi puternic absorbante, ceea ce este – evident – un lucru bun. Dar pe lângă faptul că tampoanele absorb sângele, aceste produse de igienă intimă absorb şi bacteriile „bune” de care vaginul tău are nevoie pentru a menţine un ecosistem sănătos, explică Elisa Ross, medic specialist obstetrică – ginecologie de la Cleveland Clinic Women’s Health Institute.

Acest lucru poate modifica pH-ul vaginului tău, ceea ce ar putea creşte riscul tău de a face infecţii vaginale.

3. Mirosul are prea puţine şanse să mai fie o  problemă

Tampoanele interne previn mirosurile neplăcute mai bine decât absorbantele, dar aceste produse tot au potenţialul de a duce la apariţia mirosului neplăcut. În cele din urmă, sângele se scurge în jos, până la capătul tamponului, aproape de exterior, explică ginecologul citat.

4. Mai puţine crampe menstruale

Unele femei devodate utilizării cupei menstruale spun că au crampe mai uşoare după ce au renunţat la tampoanele inerne. Deşi nu există dovezi solide care să susţină afirmaţia de mai sus, ideea de a avea un disconfort abdominal redus nu e de neconceput.

Citeşte mai mult pe feminis.ro.