Ce se întâmplă cu averea lui Mitică Popescu. Regretatul actor nu avea copii, dar exista în viața lui o persoană importantă care avea grijă de el

Mitică Popescu a murit la 86 de ani, din cauza problemelor de sănătate. S-a stins din viață pe 3 ianuarie 2023, în timp ce era internat la Spitalul Elias din Capitală.

04 ian. 2023, 18:32
Ce se întâmplă cu averea lui Mitică Popescu. Regretatul actor nu avea copii, dar exista în viața lui o persoană importantă care avea grijă de el

Mitică Popescu a lăsat în urmă o avere considerabilă. Acum toată lumea se întreabă cui va rămâne averea actorului, acesta neavând niciodată copii.

A avut o carieră de succes datorită talentului său incontestabil și conștinciozității cu care se dedica meseriei sale. Viața personală a fost lăsată undeva în urmă, după ce marea lui dragoste, Leopoldina Bălănuță, s-a stins din viață. Actorul a găsit, în ultimii ani ai vieții, o femeie care să fie alături și să aibă grijă de el.

Conform informaților apărute în presă în ultimii ani, ar fi fost vorba de o colegă de la TVR. Mitică Popescu ar fi avut o relație cu Constanța Economu, cu care s-a cunoscut pe platourile de filmare. Gesturile și reacțiile celor doi i-au făcut pe mulți să creadă că aveau o relație romantică și că marele actor se gândea chiar la căsătorie.Nu există certitudini în ceea ce privește relația lor, însă.

Dacă cei doi chiar au fost împreună în ultimii ai vieții actorului, e posibil ca Mitică Popescu să-i fi lăsat Constanței Economu toată averea lui strânsă în anii de muncă.

Leopoldina Bălănuță, marea dragoste a lui Mitică Popescu

Mitică Popescu a cunoscut-o pe Leopoldina Bălănuță când avea 37 de ani și juca la Teatrul din Piatra Neamț. A fost anunțat că s-a eliberat un loc la Teatrul Mic din București, iar atunci a cunoscut-o pe cea care avea să-i devină soție. Au jucat împreună din primul moment, în spectacolele de teatru „După cădere” şi „Stâlpii societăţii”.

În 1977 Mitică Popescu și Leopoldina Bălănuță au devenit soț și soție. Au fost căsătoriți mai bine de două decenii. Ziua cununiei civile a fost exact ca în filme. Mitică Popescu a avut un spectacol și a întârziat la Starea Civilă. Leopoldina l-a așteptat aproape două ore, iar actorul a ajuns în cele din urmă, alergat, transpirat, dar fericit că se căsătorește.

Citește și Mitică Popescu s-a stins din viață. Care au fost ultimele cuvinte ale marelui actor

Povestea de dragoste dintre Mitică și Leopoldina a continuat și după moarte. În 1998, actrița a început să aibă dureri stomacale mari și a fost dusă de urgență la spital de soțul său. A fost operată chiar în acea noapte, însă în dimineața zilei următoare a murit.

Când va fi înmormântat regretatul actor

Potrivit unui comunicat al Teatrului Mic, slujba de înmormântare va avea loc vineri, la ora 15,00, la Cimitirul Bellu. Sicriul cu trupul neînsufleţit al actorului Mitică Popescu, care a murit marţi la vârsta de 86 de ani, va fi depus joi, între orele 12,30 – 19,30, în foaierul Teatrului Mic din Strada Constantin Mille numărul 16, după care va fi transportat la Capela Cimitirului Bellu.