Ce se întâmplă cu căldura în Bucureşti începând din această seară. Anunţ de ultimă oră făcut de Gabriela Firea

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a anunţat că, în noaptea de marţi spre miercuri, va fi reluată livrarea agentului termic către locuitorii care sunt racordaţi la CET Grozăveşti, unde a apărut în ultimele două zile o avarie. 

26 nov. 2019, 17:24
Ce se întâmplă cu căldura în Bucureşti începând din această seară. Anunţ de ultimă oră făcut de Gabriela Firea

„Începând din această seară, şi avaria pe care a avut-o CET Grozăveşti care aparţine ELCEN, deci Ministerului Energiei, va fi finalizată, astfel încât, începând din această noapte, nu vor mai fi probleme cu livrarea agentului termic în Capitală”, a precizat primarul general al Capitalei.

Gabriela Firea a subşiniat faptul că RADET nu a avut probleme privind livrarea agentului termic, ci doar ELCEN.

Sâmbătă, RADET a anunţat că, din cauza unei avarii la ELCEN-CTE Grozăveşti, nu a putut furniza către locuitorii din sectoarele 1 şi 5 apă caldă şi căldură la parametrii contractuali.

Avarie mare în Bucureşti, probleme cu apa caldă şi căldura în sectoarele 1 şi 5. Anunţul RADET este îngrijorător

Pe de altă parte, reprezentanţii ELCEN susţin că incidentul de la CTE Grozăveşti a determinat „livrarea, pentru un interval de 6 până la 8 ore, a unor temperaturi mai mici ale agentului termic faţă de cele comandate de RADET” şi că necesarul de sarcină termică era deja acoperit duminică.

„Foarte important de reţinut că aceste efecte ar fi fost nule dacă reţeaua de termoficare aflată în responsabilitatea Primăriei municipiului Bucureşti ar fi avut capacitatea tehnică de a prelua necesarul de energie termică aferent CTE Grozăveşti în aria celorlalte centrale. Din păcate, reţeaua de termoficare se află într-o stare avansată de deteriorare şi nu permite efectuarea manevrelor de preluare a sarcinii termice, deşi centralele ELCEN au capacitatea de a asigura rezerva necesară, aşa cum a fost cazul şi în această situaţie”, spun ei.