Ce se întâmplă cu facturile: Electrica schimbă la 1,5 milioane de contoare de energie electrică.

Distribuție Energie Electrică (DEER), compania de distribuție din cadrul grupului Electrica, a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru demontare și apoi montarea a până la 1,5 milioane de contoare.

08 feb. 2022, 18:52
Ce se întâmplă cu facturile: Electrica schimbă la 1,5 milioane de contoare de energie electrică.

Licitația are loc în contextul în care o parte dintre contoarele din rețeaua Electrica sunt expirate din punct de vedere al verificării metrologice iar o parte dintre cele nou-instalate nu au avizul Biroului Român de Metrologie Legală, dar compania a spus că au acreditare din partea organismelor europene.

Sute de mii de facturi greşite la energie şi gaze. Virgil Popescu discută marţi cu furnizorii
Vor fi înlocuite contoarele din toate cele trei zone de distribuție: Transilvania Nord, Transilvania Sud și Muntenia Nord: “contoare monofazate demontate si montate: minim 44.500 buc. si maxim 445.000 buc.; – contoare trifazate demontate si montate: minim 5.500 buc. si maxim 55.000 buc”, pentru fiecare zonă.

Cine va câștiga licitația are 36 de luni ca să demonteze/monteze contoarele. Cităm din anunț:

“Demontarea si montarea contoarelor monofazate si trifazate de masura a energiei electrice”, pe 3 loturi, este absolut necesara in vederea asigurararii serviciilor de înlocuire contoare monofazate și trifazate din sucursalele Distributie Energie Electrică Romania, scadente la verificare periodică, în scopul eliminării contoarelor scadente neînlocuite în anii anteriori.

Achiziția este necesară datorită:

-Obligațiilor impuse de BRML referitoare la verificarea periodică a contoarelor de energie electrică (Ord. 148/2012 prin care este aprobată Lista Oficială a mijloacelor supuse controlului metrologic legal)

– Asigurarii ritmului necesar de înlocuire a contoarelor pentru a nu avea contoare restante la sfârșitul anului”.

Mai multe detalii, pe economica.net

Ce condiţii trebuie să îndeplinească românii pentru a beneficia de plafonare şi compensare a facturilor la energie. Scrisoarea Engie pentru consumatori