Ce se întâmplă cu frizeriile şi cabinetele stomatologice după 15 mai. Marcel Vela spune în ce condiţii se deschid

Ministrul de Interne, Marcel Vela, susține că deschiderea frizeriilor și a cabinetelor stomatologice va depinde de modul în care românii vor respecta restricțiile impuse de Ordonanțele Militare până în data de 15 mai.

01 mai 2020, 05:01
Ce se întâmplă cu frizeriile şi cabinetele stomatologice după 15 mai. Marcel Vela spune în ce condiţii se deschid

„Dacă vom fi la fel de responsabili ca până acum va exista posibilitate ca în anumite condiții să fie deschise cabinetele stomatologice, la fel cum, în anumite condiții, din 15 mai, repet, dacă noi respectăm până atunci toate restricțiile impuse de noul coronavirus, și frizeriile ar putea fi deschise.

Așadar, deschiderea frizeriilor și cabinetelor stomatologice depinde de fiecare dintre noi, de modul în care vom trata acest război împotriva coronavirusului până în 15 mai.”, a explicat Marcel Vela.

Reamintim că președintele Klaus Iohannis a anunțat recent că guvernul a elaborat un plan privind ridicarea parțială a restricțiilor, după data de 15 mai. Una dintre cele mai importante este aceea a ridicării restricțiilor de circulație a persoanelor. 

„Am decis că, după data de 15 mai, toată lumea va fi obligată să poarte măşti de protecţie în spaţii publice închise şi când folosim transportul în comun. Această măsură nu este limitată în timp și vom putea să renunțăm la purtarea măștii poate la anul, atunci când această pandemie va fi sub control și nu mai există riscul infectării. După 15 mai vom renunța la restrângerile care privesc persoane. Deci, nu vom prelungi restricțiile de deplasări individuale. Sau, invers spus, vom putea să ne deplasăm în spații publice fără să trebuiască să declarăm în prealabil unde mergem și de ce mergem. Este vorba despre libertatea de mișcare individuală”, a afirmat Klaus Iohannis.

Citeşte şi Marcel Vela: „Starea de urgenţă ar putea fi înlocuită după 15 mai cu starea de alertă”. Care va fi impactul asupra populaţiei