Ce se întâmplă cu părul tău pe măsură ce îmbătrâneşti

Se spune că părul unei femei poate fi cel mai mare atuu dacă este îngrijit corespunzător. Cu timpul, podoaba capilară poate suferi modificări majore, iar aspectul său se poate degrada. Află ce se întâmplă cu părul tău pe măsură ce înaintezi în vârstă!

04 iul. 2018, 08:49
Ce se întâmplă cu părul tău pe măsură ce îmbătrâneşti

Devine gri

Principala cauză pentru care părul își schimbă culoarea și devine gri este bineînțeles genetica. Pe lângă asta, persoanele cărora li se schimbă culoarea mai devreme decât în mod obișnuit pot să fie mai stresate sau să aibă o alimentație dezechilibrată. Un stil de viață nesănătos, lipsa odihnei sau anumite boli pot afecta și mai mult culoarea părului.

Se subțiază

Cu vârsta, densitatea părului scade. În loc să piardă 100-125 de fire pe zi, în jurul vârstei de 40 de ani poate pierde chiar și 300 de fire pe zi. De aceea, părul trebuie îngrijit cu mai multă atenție. Folosește produse pentru fortificarea părului, fără parabeni, care întăresc fibra capilară și stimulează creșterea naturală.

Își pierde din volum

Acest lucru este legat de subțierea părului. Este normal ca părul care va fi mai rar să fie și lipsit de volum. Pe măsură ce înaintează în vârstă, femeile tind să apeleze la tot felul de artificii pentru a da un plus de volum, însă produsele de styling pe care acestea le folosesc agresează și mai tare podoaba capilară.

Crește mai greu

Rata de creștere a părului scade la mijlocul vieții, ba chiar are loc o stagnare. De aceea, femeile trecute de 40 vor observa că părul lor nu va mai crește atât de repede ca în adolescență, spre exemplu. Indicat este să se încerce tratamentele naturiste, pe bază de plante, care contribuie la creșterea sănătoasă a părului și la întărirea lui. Cele mai eficiente plante sunt urzica, brusturele și frunzele de nuc.

Devine uscat

De-a lungul timpului, părul poate căpăta un aspect de uscăciune, fiind lipsit de vitalitate. Se recomandă ca după o vârstă să nu mai folosești atât de des uscătorul de păr și nici alte instrumente pe bază de căldură. Nu uita să folosești o mască de păr și un balsam potrivite tipului de păr măcar o dată pe săptămână.

Remedii naturiste pentru a trata infecţiile vaginale: care sunt cele mai eficiente