Ce se întâmplă cu pensiile românilor. Anunţul de ultimă oră făcut de ministrul Muncii despre majorarea vârstei de pensionare

Ministrul Muncii a anunţat, sâmbătă seară, că la începutul lunii septembrie vom avea primele date privind noua lege a pensiilor. Marius Budăi i-a asigurat pe români că nu va creşte vârsta de pensionare.

21 aug. 2022, 22:10
Ce se întâmplă cu pensiile românilor. Anunţul de ultimă oră făcut de ministrul Muncii despre majorarea vârstei de pensionare

Ce se întâmplă cu pensiile românilor. Ministrul Muncii a anunţat că urmează noi discuţii cu oficialii de la Comisia Europeană pentru a renegocia reforma pensiilor din PNRR.

Ce se întâmplă cu pensiile românilor. Marius Budăi, anunţ crucial pentru români

Citeşte şi Pensii 2022, cine poate ieşi în acest an la pensie. Românii care ajung mai devreme să stea lângă nepoţi

„Voi demara discuții. Sper că în 2-3 saptămâni să am și un material premergător referitor la reforma pensiilor din PNRR. Noi avem cetățenii care lucrează și contribuie la PIB-ul țării respective, la pib-ul UE, trebuie ca împreună cu Comisia să găsim o soluție echitabilă pentru acei români și să dărâmam acel prag antiromânesc și un prag al sărăciei pus în mod iresponsabil în PNRR și asumat de România, mai ales până în 2070.

Am demarat o procedura atentă de studiere a tratatelor europene și legislațiilor similare, și de pensii din statele membre și nu am găsit nici în PNRR -urile statelor respective și mai ales până în 2070. Sunt motive care vor sta la baza unui material complex pe care îl vom pune pe masă unui dialog cu Comisia Europeană”, a declarat Marius Budăi la Realitatea PLUS.

Referitor la majorarea vârstei de pensionare, ministrul Muncii îi asigură pe români că aceasta nu va creşte.

„Exclus în acest moment acest lucru, nu trebuie să punem carul înaintea boilor. Trebuie să ne ocupăm întâi de creșterea speranței de vârstă în România și, mai ales, creșterea speranței de viață sănătoasă în România că abia ulterior, peste ani de zile, să putem demara o discuție onestă cu cetățenii României pe aceste chestiuni. La acest moment convingera mea este că nu se impune o asemenea măsură și eu nu o voi susține.

La rectificarea bugetară ministerul muncii a primit bani suplimentari. Nu avem probleme cu plata pensiilor. În acest moment salariul minim este de 2550 de lei. Una din măsurile care au făcut parte din pachetele eonomice și sociale pe care le-am impelmentat a fost și punerea la dispoziție a unei măsuri către mediul privat, o majorare a salariului minim brut garantat în plata cu valoarea de 200 de lei. Să ajungă deja la 2750 de lei, cu mențiunea că acei 200 de lei sunt net și nu vor fi taxați de statul Român și nici impozitați”, a mai declarat Marius Budăi.

Citeşte şi Pensii 2022. Câţi bunici are România şi cât de mică este pensia medie. Seniorii ar putea primi o majorare infimă abia în 2023