Ce se întâmplă cu salariile românilor. Violeta Alexandru a făcut anunţul

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat marţi seară că statul va sprijini angajatorii cu salariile angajaţilor pe o perioadă de aproximativ 3 luni.

05 mai 2020, 18:27
Ce se întâmplă cu salariile românilor. Violeta Alexandru a făcut anunţul

Ministrul Muncii a anunţat că statul îi va sprijini pe angajatori cu o parte din salariul brut al angajaților, în proporție de 35-45 la sută. 

„Măsurile de susținere activă înseamnă acoperirea unei părți din costul salarial al angajaților. Urmează să decidem – n.r. cu cât- în consultări. Avem direcții care variază de la 35% la 45% din valoarea brută, cu tot cu contribuțiile către stat, pe aici suntem cu discuțiile. Va fi un număr limitat de luni, e posibil să fie de trei luni, cu posibilitatea prelungirii, într-un cuantum redus, pe măsură ce activitatea respectivei companii este reluată” a spus Violeta Alexandru la TVR.

Ministrul a menționat că „rămâne să decidem care este perioada de acordare a acestui sprijin pentru revenirea în activitate. Cel mai probabil, în prima parte, va fi un sprijin fix, după care va scădea după ce activitatea respectivei entități economice se reia. Deci va fi un sprijin de un anumit cuantum la început după care va scădea”.

Citeşte şi ŞOMAJUL TEHNIC încetează din 15 mai. Companiile vor deconta o parte din salariul angajaţilor reveniţi la muncă