Ce se întâmplă cu salariul minim pe economie de la 1 ianuarie. Noile modificări pregătite de Guvern

Începând cu 1 ianuarie 2022, salariul minim pe economie poate fi acordat doar pe o perioadă de 24 de luni, după care trebuie majorat. Reamintim că ministrul Muncii anunţa recent că de anul viitor salariul minim va fi de 2.550 de lei brut.

22 dec. 2021, 13:36
Ce se întâmplă cu salariul minim pe economie de la 1 ianuarie. Noile modificări pregătite de Guvern
Ce se întâmplă cu salariul minim de la 1 ianuarie. Noile modificări pregătite de Guvern

Ce se întâmplă cu salariul minim pe economie de la 1 ianuarie. Guvernul pregăteşte noi modificări ce îi vizează pe românii care au salariu minim pe economie.

Ce se întâmplă cu salariul minim pe economie de la 1 ianuarie

Potrivit noilor modificări pregătite de Guvern, de la 1 ianuarie salariul minim pe economie va fi acordat doar pe o perioadă de 24 de luni, după care acesta trebuie majorat de către angajator.

Citeşte şi Avertisment despre veniturile tuturor românilor. Raluca Turcan: Un angajat din trei are un salariu minim mai mic decât cel stabilit pentru 2022

„Salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată stabilit poate fi aplicat pentru un salariat pentru o perioadă de maxim 24 de luni, de la momentul încheierii contractului individual de muncă. După expirarea perioadei respective, timp în care salariatul va fi calificat sau nu, acesta va fi încadrat cu un salariu de bază superior salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată.

Prevederile se aplică și pentru salariatul încadrat cu salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, care are deja încheiat un contract individual de muncă cu o durată de peste 24 de luni”, anunţă autorităţile.

Peste 1,6, milioane de angajați în sistemul privat și 70.000 de bugetari primesc în prezent salariul minim pe economie. Ministrul Muncii anunţa recent că acesta va fi, începând cu 1 ianuarie 2022, de 2.550 de lei brut.

Întrebat dacă va rămâne salariul minim diferenţiat în funcţie de studii, Marius Budăi a spus că a rămas doar salariul de 2.550 de lei.

Citeşte şi Încep negocierile pentru stabilirea unui salariu minim în Uniunea Europeană. În România se întrevede o creştere de 20-25% a acestuia