Ce se întâmplă cu şcolile de săptămâna viitoare. În ce unităţi se fac cursuri online

Toate şcolile din România vor putea face cursuri cu prezenţă fizică. Potrivit ultimului raport al Ministerului Sănătăţii, toate judeţe au gradul de ocupare a paturilor din spitalele destinate pacienţilor COVID-19 sub 75%, prag la care se închide şcolile.

10 feb. 2022, 15:20
Ce se întâmplă cu şcolile de săptămâna viitoare. În ce unităţi se fac cursuri online

Şcolile din România vor putea rămâne deschise şi săptămâna viitoare. Elevii tuturor şcolilor din România vor putea merge fizic la cursuri, dacă în şcoală nu este identificat un focar COVID.

„Cu privire la rata de ocupare a paturilor, în legătură cu activitatea şcolară. Este un obiectiv nu numai al Ministerului Sănătăţii, al Ministerului Educaţiei, al Guvernului, ci este un obiectiv al întregii ţări de a menţine şcolile cât mai mult deschise.

În acest sens, acest mecanism prin care ţinem cont de rata de ocupare a paturilor în momentul de faţă, joi, când se evaluează pentru săptămâna viitoare, rata de ocupare a paturilor de 45,7% la nivel naţional.

La nivel de judeţe variază între 22% şi 58%.

Săptămâna viitoare şcolile îşi pot continua şi îşi vor continua activitatea în formatul fizic, sigur cu excepţia claselor şi şcolilor care prezintă cazuri punctuale de copii cu SARS-COV-2″, a anunţat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, în cadrul unei conferinţe de presă la Guvern.

Citeşte şi: Vacanţa de vară se scurtează! Ministrul Educaţiei anunţă alte două vacanţe pentru elevi. Cum se schimbă structura anului şcolar

Vineri, 4 februarie 2022, la nivel naţional, funcţionau în sistem online 163 unităţi de învăţământ cu personalitate juridică sau structuri arondate (0,91% din numărul total) şi 4.757 de clase/grupe (3,4% din numărul total), a anunţat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Citeşte şi: Fenomen îngrijorător în rândul părinţilor din România. Fapta este ilegală şi pedepsită de Codul Penal

De asemenea, ministrul Educaţiei a menţionat că 32.100 de elevi sau preşcolari (1,1% din numărul total) şi 8.290 persoane angajate în sistemul de învăţământ preuniversitar (3,07% din numărul total) s-au îmbolnăvit din cauza COVID-19.

De asemenea, alte zeci de şcoli au fost închise şi cursurile s-au mutat în online din cauza frigului în sălile de curs. De exemplu, în Timişoara peste 10.000 de elevi fiind nevoiţi să facă şcoala online din cauza temperaturilor scăzute din clase.

„Peste 10.000 de elevi din Timişoara sunt obligaţi să facă şcoală online din cauza frigului din clase. Sunt închise din cauză că nu au căldură 19 unităţi de învăţământ (şase grădiniţe, cinci şcoli gimnaziale şi opt licee), cu un număr total de 10.568 de elevi. Discutăm de unităţi de prestigiu, precum Liceul Economic, Liceul Grigore Moisil, Colegiul Naţional Bănăţean sau Liceul de Arte Plastice. Am convocat astăzi reprezentanţii Inspectoratului Şcolar la o inspecţie pe teren şi cel mai tare m-a şocat că Liceul Economic, aflat la o distanţă de 50 de metri de Clinica de Neuropsihiatrie Infantilă (cea vizitată duminică şi unde acum este cald n.red), stă în frig”, a spus prefectul Mihai Ritivoiu.