Ce se întâmplă cu şcolile după recordul de infectări COVID-19. Rafila: Important este ca fiecare dintre noi să respectăm regulile, să încurajăm vaccinarea

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat miercuri, după ce în România au fost înregistrate peste 34.200 de cazuri noi de SARS-CoV-2, că nu există motive de panică, iar şcolile rămân deschise.

26 ian. 2022, 15:11
Ce se întâmplă cu şcolile după recordul de infectări COVID-19. Rafila: Important este ca fiecare dintre noi să respectăm regulile, să încurajăm vaccinarea

Şcolile rămân deschise în continuare chiar dacă România a înregistrat un număr record de infectări în ultimele 24 de ore, a anunţat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila. Ministrul a precizat că în această perioadă este important ca fiecare dintre noi să respectăm regulile, să încurajăm vaccinarea, mai ales în cazul categoriilor vulnerabile la risc.

„Nu există, în momentul de faţă, motive de panică. Important este ca fiecare dintre noi să respectăm regulile, să încurajăm vaccinarea, mai ales în cazul categoriilor vulnerabile la risc. De asemenea, şcolile rămân în continuare deschise. Pe baza algoritmului stabilit legat de existenţa unui focar cu trei cazuri în fiecare clasă. (…) Îmi pare bine că, în sfârşit, Ministerul Educaţiei a reluat programul de testare în şcoli. El poate să fie un bun ajutor, dar mai trebuie lucrat, încât aceste teste să fie efectuate corect de către părinţi, să existe o bună evidenţă a copiilor. Încă un lucru foarte important, l-am auzit în presă, că sunt persoane care îşi trimit copiii cu simptome la şcoală. Un astfel de copil trebuie testat, dar trebuie reţinut la domiciliu şi, din punctul ăsta de vedere, este extrem de importantă activitatea cadrelor didactice şi nedidactice, dimineaţa la triajul epidemiologic sau în cursul zilei, depinde de orar. Copiii cu simptome trebuie să rămână la domiciliu”, a spus Alexandru Rafila, în cadrul unei conferinţe de presă.

România a atins cel mai mare număr de infectări de la începutul pandemiei. În intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 34.255 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2, cu 14.570 mai mult decât în ziua anterioară, dintr-un total de 108.937 teste RT-PCR și antigen efectuate. 4.375 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Este cel mai mare număr de cazuri COVID-19 raportat în 24 de ore în România. Cel mai mare număr de infectări fusese atins marţi – 19.685 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2 în 24 de ore.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 7.348, cu 254 mai mult decât în ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 692 de persoane, cu 42 mai mult decât în ziua anterioară. Dintre cei 692 de pacienți internați la ATI, 585 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 667 sunt minori, 655 fiind internați în secții, cu 19 mai mult decât în ziua anterioară și 12 la ATI, cu 5 mai mult decât în ziua anterioară.

Peste 13.000 elevi şi preşcolar şi aproape 4.300 de profesori sunt infectaţi cu noul coronavirus, potrivit datelor transmise miercuri de Ministerul Educaţiei. De asemenea, 46 unităţi de învăţământ au activitatea fizică suspendată, dar nu toate din cauza COVID-19, ci şi din cauza lipsei căldurii.


loading...
Partenerii noștri