Ce se întâmplă cu vaccinarea profesorilor. Valeriu Gheorghiţă, anunţ de ultimă oră

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare în România, a anunţat ce se întâmplă cu vaccinarea angajaţilor din învăţământ. Potrivit acestuia, până acum s-au vaccinat aproximativ 42.000 de persoane din sistemul de educație.

22 feb. 2021, 21:43
Ce se întâmplă cu vaccinarea profesorilor. Valeriu Gheorghiţă, anunţ de ultimă oră
Ce se întâmplă cu vaccinarea profesorilor. Valeriu Gheorghiţă, anunţ de ultimă oră

Ce se întâmplă cu vaccinarea profesorilor. Valeriu Gheorghiţă spune că a zecea tranșă de vaccin Pfizer BioNTech permite accelerarea campaniei de vaccinare și vaccinarea cu prioritate a personalului din învățământ.

Ce se întâmplă cu vaccinarea profesorilor. Anunţul făcut de Valeriu Gheorghiţă

„La acest moment au fost trimise către România aproximativ 201.000 de vaccin de la Pfizer. Practic reprezintă cea mai mare tranșă de până la acest moment. Această tranșă asigură vaccinarea persoanelor deja programate cu prima doză și a doua doză și, de asemenea, ne permite accelerarea campaniei de vaccinare și respectiv vaccinarea cu prioritate a personalului din învățământ precum și asigurarea vaccinării a persoanelor care încă se află internate în centrele rezidențiale și care nu au fost vaccinate și a persoanelor care sunt în momentul de față în imposibilitatea de a se deplasa la un centrul de vaccinare.

Mă refer la persoanele de la domiciliu, persoane fără adăpost, de asemenea așa cum am anunțat, luăm în calcul deschiderea de noi cabinete de vaccinari în luna martie cu posibilitate începerii programărilor chiar de la începutul lunii martie.

Citeşte şi Când se va renunţa la masca de protecţie. Valeriu Gheorghiţă a făcut anunţul

Din acest punct de vedere cred că în curând o să ajungem întradevăr la un milion de persoane vaccinate ținând cont de faptul că astăzi avem 820.000 de persoane vaccinate dintre care aproape 590.000 sunt persoane vaccinate cu cele două doze și au fost în total administrate peste 1.400.000 de doze de la începutul campaniei”, a declarat Valeriu Gheorghiţă la Antena 3.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a mai precizat că numărul de doze de la Pfizer va creşte săptămânal.

„Vestea bună este că într-adevăr de la o săptămână la alta, cel puțin pentru Pfizer numărul de doze va fi din ce în ce mai mare, de pildă în luna martie vom avea circa 220.000 de doze trimise săptămânal. De asemenea de la începutul lunii aprilie din datele preliminare se pare că vom avea un număr de cel puțin patru ori mai mare săptămânal, ceea ce ne va crea toate premisele pentru a putea crește substanțial ritmul de vaccinare și pentru a ne menține obiectivul pe care îl am mai afirmat și cu alte ocazii respectiv cele 10 milioane de persoane vaccinate până în luna septembrie.

Citeşte şi Valeriu Gheorghiţă: Echipe mobile vor vaccina personalul din învăţământ

Eu pot să vă spun în acest moment că sunt aproximativ 42.000 de persoane din sistemul de educație care au fost deja vaccinate circa jumătate dintre ele sunt vaccinate și cu două sau doua, suplimentar sunt aproximativ 128.000 de persoane de programate, iar în cursul acestei săptămâni vom demara vaccinarea cu prioritate a persoanelor atât din sistemul de învățământ preuniversitar cât și universitar prin sprijinul echipelor mobile de vaccinare în spațiile puse la dispoziție în mare parte de Ministerul Educației, respectiv în centre de vaccinare existente la nivelul fiecărui județ, separat pe cele două tipuri de vaccinuri vaccinul de la AstraZeneca și vaccinul de la Pfizer”, a mai precizat Valeriu Gheorghiţă.

 


loading...
Partenerii noștri