Ce se întâmplă dacă apeşi de două ori pe butonul CANCEL la BANCOMAT. Secretul pe care îl ştiu puţini români

Dacă ai un card și cont la bancă este esențial să fii conștient de anumite aspecte care nu sunt întotdeauna evidente la prima vedere. Unul dintre aceste aspecte este legat de butonul CANCEL de la bancomat și rolul său în protejarea securității tale financiare.

15 mai 2024, 15:38
Ce se întâmplă dacă apeşi de două ori pe butonul CANCEL la BANCOMAT. Secretul pe care îl ştiu puţini români
Ce se întâmplă dacă apeşi de două ori pe butonul CANCEL la BANCOMAT. Secretul pe care îl ştiu puţini români

Ce se întâmplă dacă apeşi de două ori pe butonul CANCEL la BANCOMAT. Majoritatea oamenilor folosesc bancomatele pentru a retrage sau depune bani, dar puțini sunt conștienți de faptul că butonul CANCEL poate avea o funcționalitate suplimentară, care poate fi crucială în prevenirea fraudei. Atunci când apeși de două ori consecutiv butonul CANCEL de la bancomat, nu doar că anulezi operațiunea curentă, ci și activezi o funcționalitate de securitate, scrie Fanatik. Acest gest blochează orice tentativă de fraudă a unui potențial hacker asupra cardului tău bancar sau a contului tău. Practic, furtul codului PIN devine imposibil în acest caz!

Această măsură de securitate este crucială într-o lume în care infractorii cibernetici își îndreaptă tot mai mult atenția către datele financiare ale utilizatorilor. Așadar, prin simpla apăsare a butonului CANCEL de două ori, poți proteja eficient contul și banii tăi.

Citeşte şi: Trucul secret de la bancomat! Ce se întâmplă cu banii tăi atunci când apeși tasta 6. Puțină lume știe acest lucru

Pe lângă această tactică, experții recomandă utilizarea doar a bancomatelor aflate în interiorul băncilor. Această măsură reduce riscul de instalare a dispozitivelor de skimming, care pot fi folosite pentru a fura datele cardului. În plus, este important să fii atent la aspecte precum integritatea fizică a bancomatului, trăgând de slotul unde introduci cardul pentru a verifica dacă este intact.

Pentru a-ți păstra banii în siguranță și a evita fraudele, este esențial să fii conștient de aceste aspecte și să aplici regulile de securitate atunci când folosești bancomatele. Prin cunoașterea și aplicarea acestor tactici, poți asigura protecția adecvată a contului și a datelor tale financiare.