Ce se întâmplă dacă bei patru ceşti de cafea pe zi

Cu siguranta exista zile in care ajungi sa bei chiar si 4-5 cani de cafea si, de multe ori, te intrebi daca acest obicei iti poate fi daunator in vreun fel.

28 dec. 2015, 17:06
Ce se întâmplă dacă bei patru ceşti de cafea pe zi

Consideri ca nu este sanatos sa bei cafea si faci eforturi sa consumi mai putina. Dar cum ai reactiona daca ti-am spune ca te inseli si ca faci o greseala prin reducerea consumului de cafea?

Studiile arata ca un consum de 3-5 cesti de cafea pe zi poate chiar scadea riscul de moarte prematura!

Consumul de cafea scade riscul de a te imbolnavi de boli de inima, de Parkinson, de depresie, de diabet zaharat de tipul 2, precum si riscul de sinucidere. Cafeaua are un efect pozitiv asupra starii generale de sanatate, atat cafeaua cofeinizata cat si cea decofeinizata.
 
Profesorul Ming Ding din cadrul Scolii de Sanatate Publica T.H. Chan de la Harvard, autorul principal al unui studiu despre efectele cafelei asupra organismului, a concluzionat ca ingredientele bioactive din cafea reduc rezistenta la insulina si pot preveni, de asemenea, inflamatiile.
 
Rezultatele se bazeaza pe datele cumulate a 3 studii diferite care, impreuna, au folosit pentru studiu un esantion de peste 300.000 de participanti. In grupul de studiu, consumul moderat de cafea a fost corelat cu un risc redus de deces in urma bolilor cardiovasculare, a diabetului, a bolilor neurologice precum Parkinson, si a suicidului. Consumul de cafea nu a fost corelat in niciun fel cu decesul cauzat de cancer.
 
Aceasta cantitate de cafea este benefica pentru persoanele care duc un stil de viata sanatos. Nu se recomanda, in schimb, femeilor gravide si celor care alapteaza, respectiv adolescentilor si tinerilor in plin proces de dezvoltare.