Ce se întâmplă dacă introduci codul PIN al cardului bancar INVERS în BANCOMAT

Publicat: Miercuri, 29 Iulie 2015 14:13 // Actualizat: Miercuri, 05 August 2015 12:07 // Sursa: romaniatv.net

Mitul despre codul PIN invers tastat la bancomat atunci când te atacă cineva a fost infirmat de nenumărate ori de către autorități.

Foto: lifehacker.com

Mitul spune că dacă tastezi codul PIN invers atunci când vrei să scoți bani de la un bancomat și ești jefuit, bancomatul va anunța automat autoritățile, scrie playtech.ro. Nimic mai fals, poliția a dezmințit că ar avea un asemenea sistem care că utilizeze codul PIN invers și ATM-urile din România, iar băncile nu au confirmat că ar fi implementat așa ceva.

Conform mitului despre codul PIN invers, se spune că dacă ești tâlhărit atunci când vrei să scoți bani de la bancomat iar hoțul te obligă să îi dai banii, să tastezi condul PIN invers.

Citeşte şi Cum află hackerii PIN-ul cardului de pe care s-a făcut o plată la magazin, în doar cinci secunde VIDEO

Mai exact, dacă numărul tău de securitate este 1234 să tastezi codul PIN invers, adică 4321. Tot conform mitului, suma de bani pe care o ceri de la bancomat va fi furnizată, astfel că hoțul nu va suspecta nimic, însă aparatul ar anunța poliția imediat și ar furniza locația în care ești tâlhărit pentru o intervenție cât mai rapidă.

Codul PIN invers – de unde a pornit mitul

Întreaga poveste a pornit de la mai multe postări de pe Facebook care spuneau că dacă tastezi codul PIN invers poți anunța autoritățile că ești tâlhărit la bancomat. Încântați de acest mit, foarte mulți utilizatori au share-uit informația pe site-ul de socializare, crezând că fac un lucru bun să îi informeze și pe prietenii lor.

Citeşte şi Atenţie! Top parole pe care să NU le foloseşti niciodată

În realitate nu au făcut altceva decât să propage o minciună care a devenit extrem de cunoscută și care s-a dovedit doar un mit.

Codul PIN inversat nu este totuși un mit până la capăt. În alte țări există acest sistem implementat și funcționează cu cardurile funcționale în respectivele tări, așa că pentru moment, pentru români, mitul despre codul PIN inversat rămâne doar un mit.

Codul PIN inversat – ce se întâmplă în România dacă totuși tastezi codul PIN inversat

Dacă nici acum nu credeți că este vorba doar despre un mit, ei bine, puteți încerca chiar și voi la orice bancomat cu cardul vostru, fără să se întâmple nimic. Atunci când introduceți codul PIN inversat nu numai că nu este anunțată poliția că sunteți tâlhăriți, dar nici măcar banca nu este sesizată.

CITEŞTE AICI ce se întâmplă cu adevărat dacă tastezi CODUL PIN INVERS

loading...
8 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cod pin card cod pin card invers cod PIN. cod PIN card bancar
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
17 nov 07:32
Răspunde | Votează email 0 email
Elvis
CUMPĂRĂTOARE CU CARTEA DE ATMENIRI ... WhatsApp: +16234044993

Vreau să depun mărturie despre cardurile de tip "Dark Web blank", care pot retrage bani de la orice mașină ATM din întreaga lume. Am fost foarte sărac înainte și nu am nici o slujbă. Am văzut atât de multe mărturii despre cum hackerii Dark Web îi trimit cardul bancar bancar și îl folosesc pentru a colecta bani în orice mașină bancomat și să devină bogat. Și eu le trimit prin e-mail și mi-au trimis cardul bancar gol. Am folosit-o pentru a obține 90.000 de dolari. retrageți maxim 5.000 de euro zilnic. Webul întunecat dă cartea doar pentru ai ajuta pe cei săraci. Hack și să ia banii direct de pe orice bancomat cu ajutorul cardului programat ATM care rulează în modul automat.

Email: darkwebblankatmcar[email protected]
Text sau Call sau WhatsApp: +16234044993
Site-ul web: darkwebblankatmcards.webs.com
30 aug 20:51
Răspunde | Votează email 0 email
mihaela
E real, trebuie doar sa vezi! Acum e timpul sa vezi oferta noastra, pentru ca aici chiar ai ocazia de a castiga bani intr-o colaborare convenabila, in confortul casei tale, fara stres, fara griji, fara sefi, fara program fix. Totul e pregatit si functioneaza! Solicita acum detalii la adresa de email: [email protected]
30 aug 16:58
Răspunde | Votează email 0 email
Laurentiu
Castigati bani chiar acum, din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam de urgenta persoane serioase care sa colaboreze cu noi intr-o activitate simpla, in timpul liber sau full-time, cu castiguri imediate, de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna. Oferim si cerem seriozitate absoluta! Pentru mai multe detalii, contactati imediat unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]
30 iul 15:37
Răspunde | Votează email 0 email
Popescu Ioana
O oportunitate fantastica! Pur si simplu functioneaza! Nu este nevoie sa construiesti retele piramidale sau sa recrutezi oameni! Toate indicatiile de lucru le pregatesti la pachet si sunt foarte simple. Oferta este absolut adevarata si ii asteptam pe oamenii seriosi care vor sa-si completeze veniturile! Cereti mai multe informatii la adresa de email: [email protected]
29 iul 14:43
...tastat la bancomat atunci când te atacă cineva a fost infirmat de nenumărate ori de către autorități. Citește mai departe…

...
29 iul 14:28
...media="screen">

a, a:hover,
.vw-page-title-box .vw-label,
.vw-post-categories a,
...
29 iul 14:27
...când te atacă cineva a fost infirmat de nenumărate ori de către autorități. Citește mai departe… Mai mult: romania tv ...
1
EUR
4.8365
RON
07 Jul
noapte 20 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H