Ce se întâmplă dacă laşi încărcătorul de la telefon ÎN PRIZĂ

De multe ori se întâmplă ca după ce încarci telefonul să laşi încărcătorul în priză. În cazul în care v-ați întrebat vreodată dacă dispozitivele consumă electricitate în tot acest timp, ei bine, aflați că răspunsul este da.

24 feb. 2017, 15:20
Ce se întâmplă dacă laşi încărcătorul de la telefon ÎN PRIZĂ

Atunci când nu sunt atașate de smartphone-urile și tabeletele pe care le deținem, încărcătoarele consumă o cantitate foarte mică de energie electrică.

Cei de la zdnet.com au calculat pe baza unei aplicații (WattsUp? Pro) care poate măsura câtă energie electrică poate consuma un dispozitiv, care este cantitatea de energie consumată de încărcătorul unui singur smartphone și care sunt costurile pe care le implică o obișnuință de acest tip.

Dacă lași în priză un încărcător de telefon care nu este atașat unui dispozitiv, acesta va consuma energie electrică, pe care o vei putea sesiza la finalul lunii la costul total al facturii. Conform acelorași surse, aflăm că un încărcător de iPhone se folosește de cam 130W pe lună, ceea ce înseamnă că pe an se ajunge la 1,5 KW consumați, deci la costuri mai mici de un leu.

Deși nu pare mult, fiecare încărcător în parte poate determina un cost mai mare sau mai mic, iar cele care nu sunt originale vor consuma mult mai multă putere (de cam 10 ori mai multă energie). De asemenea, deși costurile totale sunt insignifiante pentru unii dintre voi, trebuie să luăm în calcul impactul pe care o activitate de acest gen o are asupra mediului. Milioane de încărcătoare lăsate 24/7 în priză se traduc în milioane de KW consumați pe an. Iar fiecare kilowatt pe oră înseamnă că aproximativ 500 de grame de dioxid de carbon sunt emise în atmosferă pe oră (Playtech.ro).