Ce se întâmplă dacă laşi pasta de dinţi fără capac. Avertismentul medicilor dentişti

Ce se întâmplă dacă laşi pasta de dinţi fără capac. Din grabă sau din alt motiv, mulţi oameni nu închid tubul aşa cum este corect, însă, dacă şi tu faci asta, este bine să ştii că nu este deloc bine. La ce riscuri te poţi supune, atât pe tine, cât şi pe partenerul/ partenera ta.

14 mai 2023, 07:48
Ce se întâmplă dacă laşi pasta de dinţi fără capac. Avertismentul medicilor dentişti
Ce se întâmplă dacă laşi pasta de dinţi fără capac

Ce se întâmplă dacă laşi pasta de dinţi fără capac. Atunci când tubul este lăsat deschis, devine un „teren de reproducere pentru bacterii”, spune Bill Dorfman, DDS, dentist cosmetic celebru.

Citeşte şi: Amestecă bicarbonat de sodiu cu pastă de dinți și dă cu soluția pe perete. Trucul pe care trebuie să îl știe orice român! Rezultatul e uimitor

Ce se întâmplă dacă laşi pasta de dinţi fără capac

Atrage bacteriile

În general, pasta de dinți expusă, fără capac sau cu capacul desfăcut, poate atrage germeni. Acest lucru poate avea un impact asupra sănătății și bunăstării tale generale.

De exemplu, dacă lăsați capacul desfăcut în baie, bacteriile care se împrăștie atunci când trageți apa la toaletă ar putea ajunge în ea.„, explică Lauren Becker, DDS la Lauren Becker Dentistry.

Potrivit lui Dorfman, s-a constatat că atât bacteriile, cât și ciupercile se dezvoltă în pasta de dinți care a fost lăsată deschisă, deoarece acestea se dezvoltă „într-un mediu cald și umed”.

Creșterea bacteriilor poate duce la probleme de sănătate orală, cum ar fi carii, gingivită și halitoză (respirație urât mirositoare) Aceste probleme, inclusiv placa bacteriană, pot duce la probleme de sănătate mai mari, cum ar fi bolile de inimă.„, spune Dorfman.

Se usucă

De asemenea, medicii stomatologi spun că dacă lăsați tubul de pastă de dinți fără capac, aceasta se poate usca.

Când lași capacul de pe pasta de dinți fără capac, aceasta poate cauza uscarea pastei de dinți, făcând-o mai greu de folosit„, spune Jeffrey Sulitzer, DMD, director clinic, pentru Best Life.

În plus, cu prețurile de la magazinul alimentar foarte mari, cu toții încercăm să economisim acolo unde putem, ceea ce reprezintă un motiv în plus pentru a pune capacul la loc. Potrivit lui Becker, dacă lăsați capacul jos, va trebui să cumpărați un alt tub de pastă de dinți mai devreme sau mai târziu, deoarece aceasta va deveni „crustă într-un timp mai scurt„.

Este mai puțin eficient

Lior Tamir, DDS, dentist generalist și cosmetic din San Francisco, explică faptul că, atunci când capacul este lăsat fără capac, pasta de dinți se usucă și se oxidează.

Acest lucru ar putea face ca ingredientele active să fie mai puțin eficiente. În esență, acest lucru face ca pasta de dinți să fie mai puțin eficientă în îndepărtarea plăcii și în restaurarea și remineralizarea dinților pentru a reduce cariile.„, avertizează Tamir.

Dorfman notează că acest lucru este deosebit de important dacă cumpărați pastă de dinți care conține fluorură.
Fluorul se poate descompune atunci când este expus la aer, lumină sau căldură, lăsând pasta de dinți în imposibilitatea de a proteja dinții împotriva cariilor și a altor probleme de sănătate orală.

Dacă un ingredient activ precum fluorul devine ineficient, atunci pasta de dinți nu vă mai poate proteja dinții și riscați să aveți carii și alte probleme de sănătate orală, ceea ce poate duce la probleme generale de sănătate.„, spune el.

Dincolo de păstrarea sănătății dentare, Becker spune că schimbarea obiceiurilor tale poate afecta pozitiv viața ta amoroasă.

Știm cu toții că pot exista destul de multe tensiuni acasă dacă unul dintre parteneri este o persoană de tipul celor care pun capacele, iar celălalt este de tipul celor care nu pun capacele. Asigurați-vă că vorbiți despre asta cu partenerul dvs. mai degrabă decât cu dentistul dvs.„, spune ea.