Ce se întâmplă dacă un copil este depistat cu COVID la grădiniţă. Noi precizări de la ISMB

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti vine cu noi precizări în legătură cu trecere în online şi ancheta epidemiologică în cazul în care apare un caz de infectare cu coronavirus la grădiniţă.

18 ian. 2022, 12:11
Ce se întâmplă dacă un copil este depistat cu COVID la grădiniţă. Noi precizări de la ISMB

În situaţia confirmării unui caz pozitiv de infectare cu COVID-19 într-o grupă de preşcolari, contacţii direcţi vor intra în carantină timp de 10 zile, transmite Inspectoratul Școlar al Municipiului București ( ISMB ) într-un comunicat de presă.

„În urma anchetei epidemiologice, în situația confirmării unui caz pozitiv într-o grupă de preșcolari, Direcția de Sănătate Publică stabilește contacții direcți și măsurile de carantinare ce se impun în conformitate cu prevederile ordinului comun ME/MS nr. 5338/2015/2021 cu modificările și completările ulterioare și Metodologiei INSP.

Citeşte şi: Începe semestrul al II-lea. Şcolile pot intra în online pe motive de pandemie, de infrastructură sau dacă se votează în CA

Astfel, contactii direcți vor intra în carantină timp de 10 zile.

Preșcolarii care nu au fost identificați de către DSP drept contacti direcți vor continua activitatea cu prezență fizică”, a transmis ISMB.

Citeşte şi: Sorin Cîmpeanu, anunț de ultimă oră despre închiderea școlilor, în funcție de ocuparea paturilor din spitale: Într-o astfel de situaţie trebuie să plătim cu toţii un preţ