Ce se întâmplă de fapt cu pensiile românilor: „O pensie de mizerie: 1.622 de lei. Am avut 1.623 de lei, dar era prea mult și mi-au luat un leu”

Mulți români speră că pensiile lor vor suferi o creștere, deoarece unora banii abia le ajung pentru cheltuielile lunare de bază.

14 nov. 2022, 17:05
Ce se întâmplă de fapt cu pensiile românilor: „O pensie de mizerie: 1.622 de lei. Am avut 1.623 de lei, dar era prea mult și mi-au luat un leu”

Pentru mulți români, sărbătorile de iarnă din acest an vor fi cu siguranță mai sărace. Guvernul întârzie să mărească pensiile, iar cei ce au de suferit sunt bătrânii care abia își permit să pună ceva pe masă.

După ce achită facturile și își cumpără medicamentele, majoritatea românilor, în special pensionarii, nu mai rămân cu niciun ban.

Citește și: Marius Budăi confirmă că pensiile nu se majorează pentru toţi la fel. Cine sunt românii care primesc mai mulţi bani pe card de la 1 ianuarie

„Am lucrat peste 45 de ani și am o pensie de mizerie: 1.622 de lei. Am avut 1.623 de lei, dar probabil era prea mult și mi-au luat un leu”, a declarat un pensionar, potrivit antena3.ro.

Marius Budăi, ministrul Muncii spune că de la 1 ianuarie 2023 pensiile vor fi majorate, dar că vor ajunge cu întârziere la începutul anului.

„Pentru ca în luna decembrie să putem calcula pensiile aferente lunii ianuarie şi să putem avea şi actul normativ în baza căruia să mărim pensiile şi să tipărim cupoanele va trebui ca undeva la sfârşitul lunii noiembrie sau în decembrie să avem actul normativ publicat în Monitorul Oficial şi cu siguranţă aşa va fi”, a declarat ministrul.

„Nu mă feresc de cuvântul întârziere, dar nu este vorba despre o întârziere. După cum bine ştiţi se închide anul bugetar pentru decembrie pe 3 – 4 ianuarie 2023, atunci sunt deschise conturile şi sunt făcute plăţile aferente”, a adăugat Marius Budăi.

Citește și: Marcel Ciolacu: „Va fi o anvelopă de 15% pentru majorarea pensiilor. Nu pentru toţi la fel!”. Liderul PSD anunţă că va creşte şi vârsta de pensionare