Ce se întâmplă în corp dacă bei cafea după-amiaza. Efectele sunt imediate

Ce se întâmplă în corp dacă bei cafea după-amiaza. Această băutură a devenit extrem de importantă în vieţile noastre, unii o beau de plăcere, iar alţii pentru energia pe care o dă corpului. Însă, specialiştii susţin că nu este indicat să o bem în a doua parte a zilei.

17 mart. 2022, 11:37
Ce se întâmplă în corp dacă bei cafea după-amiaza. Efectele sunt imediate
Ce se întâmplă în corp dacă bei cafea după-amiaza

Ce se întâmplă în corp dacă bei cafea după-amiaza. O ceașcă de cafea de dimineață te poate ajuta să-ți ridici nivelul de energie. Dar o cafea după amiaza nu numai că-ți va sabota resursele de energie, dar va avea efecte adverse și asupra sănătății, scrie eatthis.com.

Ce se întâmplă în corp dacă bei cafea după-amiaza

Este posibil să adormi mult mai târziu

Dacă îți dorești să te bucuri de o noapte odihnitoare, atunci ar trebui să sari peste cafeaua de după-amiază. Potrivit unui studiu realizat în anul 2014 publicat în Jurnalul Ritmului Biologic, cei care consumă cofeină cu cinci ore înainte de culcare s-ar putea să adoarmă mult mai greu seara.

Citeşte şi: Alimentul banal care poate transforma cafeaua într-un mic dejun sățios. E extrem de ieftin și face minuni pentru organismul uman

Nu vei avea un somn odihnitor

Potrivit studiului Journal of Biological Rhythms, persoanele care au ingerat cofeină cu cinci ore înainte de somn s-au trezit mai des. Au avut perioade de somn mai puțin odihnitor în stadiul 1. Ori au avut perioade mai scurte de somn cu undă lentă sau „profundă”. Acest lucru îți poate afecta buna funcționare a organismului și e unul dintre lucrurile de pe lista cu ce se poate întâmpla dacă bei cafea după amiaza.

Întregul tău ritm circadian ar putea fi afectat

Un studiu din 2015 publicat în revista Science Translational Medicine a constatat că o doză de cofeină luată cu trei ore înainte de culcare a întârziat ritmul circadian al unei persoane cu aproximativ 40 de minute. Acest lucru poate îngreuna și trezitul de dimineață.