Ce se întâmplă în corpul nostru atunci când consumăm alcool? Efectele consumului de alcool asupra sănătății

În general, lumea corelează consumul moderat de alcool, cu starea euforică pe care acesta o provoacă la scurt timp după consum. Dar în general nu se ia în considerare faptul că acesta vine cu un preț, plătit chiar de sănătatea noastră.

19 feb. 2016, 21:18
Ce se întâmplă în corpul nostru atunci când consumăm alcool? Efectele consumului de alcool asupra sănătății

De obicei, posibilele efecte negative resimțite din cauza consumului de alcool, sunt puse pe seama mahmurelii. Aceste simptome pot fi: dureri de cap și de stomac, greață, sete, sensibilitate la lumină, amețeli, letargie, diaree și uneori chiar și tulburări psihice precum depresia. Mahmureala afectează mai puternic femeile comparativ cu bărbații pentru că ficatul bărbaților procesează și descompune mai rapid alcoolul, dar din păcate, cam la acest aspect se limitează cunoştinţele noastre şi de multe ori, ignorăm ceea ce se întâmplă cu adevărat în corpul nostru.

Alcoolul, fiind o neurotoxină (substanță toxică pentru creierul nostru) poate produce daune permanente în corpul nostru, în cazul în care concentrația acestuia în sânge depășește un prag limită. Concentraţia alcoolului în sânge poate fi influenţată de mai mulţi factori precum sexul consumatorului şi masa corporală a acestuia, dar și de conținutul stomacului când alcoolul este consumat (pe stomacul gol sau după masă).
Consumul de alcool este puternic contraindicat în combinație cu medicamentele, mai multe pe acest subiect puteți citi în articolul meu despre interacțiunile medicamentoase posibile.

Dar ce se întâmplă de fapt la nivelul organelor noastre când consumăm alcool?

Cavitatea bucală

Cavitatea bucală nu este aproape deloc afectată de alcool, deoarece acesta trece prin cavitatea bucală foarte repede, ajungând în stomac.

Citeste mai mult pe sfatulparintilor.ro


loading...