Ce se întâmplă în corpul nostru în timp ce murim. Detaliile CUTREMURĂTOARE

Cercetatorii au analizat in detaliu ce se intampla in corpul nostru in momentul in care murim. La doar o secunda dupa ce organismul inceteaza sa mai traiasca, in interiorul acestuia incep imediat sa se produca mai multe transformari.

13 mart. 2016, 11:29
Ce se întâmplă în corpul nostru în timp ce murim. Detaliile CUTREMURĂTOARE

Oxigenul și energia stocata sunt epuizate rapid și orice element vital inceteaza sa mai funcționeze, scrie stirile.rol.ro. Numeroși savanți și filosofi s-au intrebat de-a lungul timpului de ce murim, dar puțini au analizat ce se intampla de fapt in momentul morții. Știința și medicina au descoperit mai multe mijloace prin care putem sa ne prelungim viața, dar totuși moartea este inevitabila. Statisticile arata ca in lume mor in fiecare minut in jur de 100 de oameni.

Citeşte şi A fost în Rai şi s-a întors. Povestea adevărată a unei femei aflate în comă

In primele ore

In primele secunde dupa moarte, oxigenul este rapid epuizat din organism iar activitatea creierului inceteaza. Activitatea neuronilor se oprește, creierul inceteaza sa mai transmita hormonii necesari diferitelor funcții ale corpului. Energia corpului este și ea epuizata, astfel ca mușchii incep sa se relaxeze – este valabil inclusiv pentru mușchii aparatului excretor care inceteaza sa mai rețina urina și materiile fecale. Corpul incepe sa devina palid din cauza faptului ca sangele nu mai circula prin organism. Inainte de paloare insa, corpul capata o culoare vineție din cauza stagnarii sangelui. In urmatoarele 14-48 de ore, celulele incep sa se deterioreze din cauza lipsei de energie iar calciul se scurge in mușchi și articulații, cauzand contracția acestora.

Dupa cateva zile

Imediat dupa ce au avut loc aceste procese, corpul decedat incepe sa se descompuna. Celulele moarte se acumuleze din cauza necirculației sangelui. Efectul este creșterea dioxidului de carbon și a aciditații țesuturilor. Celulele se dezintegreaza și elibereaza citosol care conține proteine și enzime. Bacteriile anaerobe (care nu au nevoie de oxigen pentru a supraviețui), din tractul gastro-intestinal incep sa consume organele interne. Acesta este procesul de putrefacție, care elibereaza un miros puternic și neplacut. Mirosul atrage muște, gandaci și alte insecte necrofage. Acestea depun oua in țesuturile descompuse de unde se dezvolta larvele.

Citeşte şi Ce a aflat un om după ce şi-a deconectat soţia de la aparate. La 3 zile a primit vestea şocantă

Dupa cateva saptamani

Viermii pot consuma 60% din țesuturile cadavrului, eliberand lichide și gaze de descompunere. Dupa 20 – 50 de zile, procesul de fermentație atrage alte insecte și ciuperci.

Dupa cațiva ani

Parțile ramase ale cadavrului sunt consumate de plante și animale sub diferite forme, iar in urma acestui proces doar scheletul ramane. In cazul in care cadavrul este lasat in calea tuturor elementelor naturale, toate parțile acestuia vor fi distruse.