Ce se întâmplă în corpul tău dacă fumezi imediat după masă

Multi fumatori iubesc tigara de dupa masa. De fapt, foarte multe persoane care fumeaza de mult timp declara ca mananca pentru a servi drept suport tigarilor de dupa masa. Aflam mai jos care sunt riscurile acesui obicei si cum ne afecteaza in rau sanatatea si viata, scrie Secretele.com

13 mai 2015, 09:42
Ce se întâmplă în corpul tău dacă fumezi imediat după masă

In primul rand, acest obicei afecteaza puternic plamanii, astfel ca riscul de a face cancer pulmonar este foarte crescut. In cazul in care o masa este urmata imediat de o tigara este afectata in mod direct digestia pentru ca fumul ingerat irita teribil mucoasa gastrica chiar in momentul in care aceasta incepe sa functioneze. 

Aparatul digestiv incepe de la laringe pana la rect si atunci cand o persoana fumeaza mult, toxinele ajung in toate celulele organismului nostru. 

Monoxidul de carbon scade cantitatea de oxigen transportata de sange, iar nicotina intra in organism si este rapid distribuita in sange. De asemenea, fumatul scade absorbtia multor vitamine (vitamina C, acid folic), magneziului si calciului. Asocierea fumatului cu alimentatia in exces creste riscul afectiunilor cardiovasculare.

Toate efectele nocive ale fumatului descrise mai sus se inmultesc cu 10, in cazul in care se opteaza pentru o tigara imediat dupa masa.

Daca vrei sa duci o viata sanatoasa si lunga trebuie sa te gandesti sa renunti la fumat. 

Iata ce se intampla cu corpul tau atunci gandeste-te sa renunti la fumat:

  • – In 20 de minute de la ultima tigara pulsul si tensiunea arteriala scad la normal. 
  • – In 8 ore scade nivelul monoxidului de cabon si revine la normal oxigenarea sangelui. 
  • – In 24 de ore scade riscul de infarct miocardic. 
  • – Dupa 2 zile gustul si mirosul se imbunatatesc. 
  • – Dupa 1 luna tusea, sinusurile blocate si dificultatile de respiratie ar trebui sa dispara. Oboseala se va diminua si organismul va avea mai multa energie.
  • – Dupa 1 an riscul de a se dezvolta boli cardiovasculare se va reduce la jumatate. 
  • – In 10 ani riscul cardiovascular se egalizeaza intre nefumatori si fosti fumatori. 
  • – In 15 ani poti fi considerat nefumator din toate punctele de vedere.